Nevi
0
Nieuws

Heineken gaat grondstoffen meer lokaal inkopen

Nieuws 15 april 2016

Uit het recent verschenen Sustainability Report blijkt dat Heineken sourcing beschouwt als een van de vier grootste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. De bierbrouwer zegt nog meer grondstoffen lokaal te willen inkopen, dat wil zeggen in de landen waar het bedrijf ook produceert en verkoopt.

Uit het recent verschenen Sustainability Report blijkt dat Heineken sourcing beschouwt als een van de vier grootste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. De bierbrouwer zegt nog meer grondstoffen lokaal te willen inkopen, dat wil zeggen in de landen waar het bedrijf ook produceert en verkoopt. Dat scheelt niet alleen logistieke kosten en milieuvervuiling, maar op die manier raakt het bedrijf ook beter lokaal verbonden.

 

 

 

Congo
In 2020 wil Heineken 60 procent van de grondstoffen lokaal kopen, aldus David Spacey, director group purchasing van Heineken. De bierbrouwer heeft 140 brouwerijen in zo’n 70 landen. Heineken gaat meer inkopen bij lokale boeren. Spacey noemde Congo, waar de rijst die voor het razend populaire Bralima-bier wordt gebruikt meer en meer van kleine boeren komt die van Heineken een garantieprijs krijgen.

 

 

 

Waarde
“Zo inkopen is niet alleen goedkoper voor ons, maar wij stoppen ook waarde terug in de lokale gemeenschappen. En dat leidt uiteindelijk tot een hogere bieromzet”, aldus Spacey.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen