Nevi
0
Nieuws

Grootste Europese retail-inkoopcombinatie een feit

Nieuws 15 april 2016

De leden van de internationale inkoopcombinatie Core treden toe tot de inkoopalliantie Alidis (Alliance Internationale de Distributeurs). Zo ontstaat het grootste retail-inkoopblok van Europa met een jaaromzet van zo’n 140 miljard euro (circa 23.000 winkels). Colruyt (België), Coop (Zwitserland) en Conad (Italië) zijn de leden van Core.

De leden van de internationale inkoopcombinatie Core treden toe tot de inkoopalliantie Alidis (Alliance Internationale de Distributeurs). Zo ontstaat het grootste retail-inkoopblok van Europa met een jaaromzet van zo’n 140 miljard euro (circa 23.000 winkels). Colruyt (België), Coop (Zwitserland) en Conad (Italië) zijn de leden van Core. Bij Alidis zijn het Franse Intermarché, het Duitse Edeka en het Spaanse Eroski aangesloten. De transactie moet nog door de kartelinstanties worden goedgekeurd.

 

 

 

 

 

 

 

Meer voordelen dan alleen lagere inkoopprijzen

 

De voordelen liggen volgens bestuursvoorzitter Frans Colruyt op meer gebieden dan alleen inkoop. Door kennis en ervaring uit te wisselen kunnen er synergiën ontstaan op het terrein van duurzaamheid, kwaliteit, technologie en winkelconcepten. Samen kunnen de retailers ook beter inspelen op de veranderingen in de retailsector. Tevens kunnen er nieuwe afzetmogelijkheden bijkomen voor de productiefaciliteiten van de partners, zo verwacht Colruyt.

 

 

 

 

 

 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren