Nevi
0
Nieuws

Gezamenlijke aankoop marineschepen Nederland en België

Nieuws 28 november 2016

Aanstaande woensdag zullen de Belgische minister van Defensie Vandeput en minister van Defensie Hennis-Plasschaert in Brussel een intentieverklaring ondertekenen om gezamenlijk over te gaan tot de vervanging van de M-fregatten en de mijnenbestrijdingsschepen.

 
 

Aanstaande woensdag zullen de Belgische minister van Defensie Vandeput en minister van Defensie Hennis-Plasschaert in Brussel een intentieverklaring ondertekenen om gezamenlijk over te gaan tot de vervanging van de M-fregatten en de mijnenbestrijdingsschepen.  De ondertekening vindt plaats aansluitend op de conferentie ‘De Benelux-samenwerking op het gebied van defensie: Een katalysator voor de integratie van de Europese defensie’.
 
Unieke samenwerking
Voor de vervanging van fregatten zal de Nederlandse Defensie de leiding van het dossier op zich nemen, voor de mijnenbestrijdingsschepen de Belgische Defensie. De Nederlands-Belgische samenwerking op marinegebied is zeer intensief. De staven, de opleidingen en het onderhoud van de marines zijn verregaand ge├»ntegreerd. De manier waarop onze marines hun krachten hebben gebundeld, is volgens Defensie ‘uniek in de wereld’.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren