Nevi
0
Nieuws

Gele kaart voor gemeente Zoetermeer

Nieuws 15 april 2016

Vanwege het hanteren van de laagste prijs als gunningcriterium in de aanbesteding verwijdering van graffiti, ontving de gemeente Zoetermeer van de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag een gele kaart. Organisaties krijgen van de commissie Code een gele kaart uitgereikt wanneer zij niet handelen volgens de regels van de Code.

Vanwege het hanteren van de laagste prijs als gunningcriterium in de aanbesteding verwijdering van graffiti, ontving de gemeente Zoetermeer van de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag een gele kaart. Organisaties krijgen van de commissie Code een gele kaart uitgereikt wanneer zij niet handelen volgens de regels van de Code. Het structureel negeren van de regels van de Code leidt tot royement als ondertekenaar van de Code en tot nominatie van Bad Practice Award 2013.

 

 

 

In haar verweer stelt de gemeente dat zij zich bij het opstellen van de aanbestedingsdocumenten niet heeft gerealiseerd dat dit ook geldt voor opdrachten voor het verwijderen van graffiti. De gemeente was in de veronderstelling dat dit alleen zou gelden voor inpandige schoonmaak en glasbewassing. Dit vond de commissie Code geen valide verklaring.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen