Nevi
0
Nieuws

'Fusie Ahold Delhaize gaat niet ten koste van de boer'

Nieuws 09 september 2016

Volgens Boerderij Vandaag heeft retailer Ahold Delhaize LTO-voorzitter Maat eerder deze week de garantie gegeven dat de fusie geen gevolgen heeft voor de prijzen voor tuinders en boeren.

Volgens Boerderij Vandaag heeft retailer Ahold Delhaize LTO-voorzitter Maat eerder deze week de garantie gegeven dat de fusie geen gevolgen heeft voor de prijzen voor tuinders en boeren. Er was grote onrust ontstaan nadat Ahold Delhaize met terugwerkende kracht prijsverlagingen eist van grote toeleveranciers.

 

Vaste agrarische toeleveranciers
"Wij werken al decennia lang met een vaste groep van boeren en telers voor het groente-, fruit- en aardappelenassortiment. Met hen hebben we een hechte band en maken we voor beide partijen geschikte afspraken over prijs, kwaliteit, beschikbaarheid en duurzaamheid", aldus Ahold Delhaize.

 

Worst
LTO-voorzitter Maat: "Wat Albert Heijn met de Coca-Cola's doet zal ons worst wezen. Maar voor je het weet komen afspraken met multinationals toch weer op het bord bij de boeren. Ik wilde klip-en-klaar de garantie dat dit niet gebeurt. En die garantie kon Albert Heijn ook best afgeven." LTO praat vandaag met de supermarkt, ook om er voor te zorgen dat de prijsdiscussie niet steeds terugkomt. Bron: Boerderij Vandaag/Volkskrant

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen