Nevi
0
Nieuws

FrieslandCampina borgt wereldwijd duurzaamheid in bedrijf en coöperatie

Nieuws 15 april 2016

Royal FrieslandCampina heeft in 2011 wereldwijd belangrijke stappen gezet in het borgen van duurzaamheid. Zowel in de 26 landen waarin het bedrijf actief is als in de coöperatie met circa 14.400 melkveehouderij-bedrijven in Nederland, Duitsland en België.

Royal FrieslandCampina heeft in 2011 wereldwijd belangrijke stappen gezet in het borgen van duurzaamheid. Zowel in de 26 landen waarin het bedrijf actief is als in de coöperatie met circa 14.400 melkveehouderij-bedrijven in Nederland, Duitsland en België. Het duurzaamheids-programma is een van de fundamenten onder de strategie route2020 die gericht is op groei en waardecreatie.

 

 

 

De onderneming heeft in heeft in 2011 belangrijke vervolgstappen gezet bij de duurzame inkoop van grondstoffen zoals soja(-schroot) ten behoeve van veevoer, palmolie, cacao en FSC-gecertificeerde verpakkingsmaterialen. FrieslandCampina ontving de Productschap MVO-pluim voor haar inkoopbeleid van duurzame palmolie en voor Appelsientje de FSC-prijs voor het gebruik van duurzaam verpakkingsmateriaal. Er is nauw samengewerkt met leveranciers en klanten op duurzaamheidsgebied. Ook werd de ISO 26000-verklaring voor maatschappelijk verantwoord ondernemen verkregen.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen