Nevi
0
Nieuws

Fraude aanbesteding Rijksvastgoedbedrijf

Nieuws 11 juni 2016

Bij de aanbesteding van valbeveiligingsinstallaties voor rijksgebouwen is informatie gelekt van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) naar Eurosafe, één van de inschrijvers.

Bij de aanbesteding van valbeveiligingsinstallaties voor rijksgebouwen is informatie gelekt van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) naar Eurosafe, één van de inschrijvers. Dat blijkt uit een kortgeding dat diende voor de Haagse rechtbank. Eurosafe won de aanbesteding. Toen niet veel later een mailwisseling tussen bedrijf en een RVB-medewerker naar buiten kwam trok het Rijksvastgoedbedrijf de gunning in. 

 

Disproportioneel
Uit de rechtbankstukken blijkt dat de medewerker de inschrijvingsgegevens van andere gegadigden doorspeelde naar Eurosafe. Het bedrijf betoogde voor de rechtbank dat niet is aangetoond dat het contact onrechtmatig was en dat het voordeel heeft gehad van de informatie. Het vond het afblazen van de aanbesteding disproportioneel. Het valbeveiligingsbedrijf draait op voor de proceskosten. De frauderende medewerker is ontslagen, de aanbesteding vindt opnieuw plaats.

 

 

 

Door Ad Tissink, Cobouw

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen