Nevi
0
Nieuws

Finn Wynstra herbenoemd tot bijzonder NEVI hoogleraar Inkoop en Leveranciers Management

Nieuws 20 mei 2016

Finn Wynstra is voor een periode van vier jaar herbenoemd tot bijzonder hoogleraar Inkoop en Leveranciers Management namens de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Professor Finn Wynstra: “De samenwerking tussen NEVI en het hoger onderwijs is uniek te noemen.

Finn Wynstra is voor een periode van vier jaar herbenoemd tot bijzonder hoogleraar Inkoop en Leveranciers Management namens de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). 

 

Professor Finn Wynstra: “De samenwerking tussen NEVI en het hoger onderwijs is uniek te noemen. Niet alleen financiert NEVI, via haar NEVI Research Stichting, diverse promotieonderzoeken en kortere onderzoeksprojecten, maar ook ondersteunt zij in totaal vijf leerstoelen en een aantal lectoraten. In het geval van mijn leerstoel is de samenwerking al begonnen in 2004. Landelijk, maar ook internationaal gezien is de intensiteit en langdurigheid van deze ondersteuning van onderzoek en onderwijs echt uniek.

 

In de komende vier jaar zal de bijdrage van NEVI deels gebruikt worden om ons te blijven profileren als ‘knooppunt’ op het gebied van inkoop en leveranciersmanagement onderzoek. We denken hierbij onder andere aan de organisatie van een jaarlijks symposium voor (Nederlandstalige) onderzoekers en docenten en het ontwikkelen van een internationale cursus voor (voltijds en deeltijds) promovendi.” Daarnaast zorgen we voor verspreiding en toepassing van de kennis die wordt opgedaan vanuit onderzoek terug naar de NEVI-leden in de inkooppraktijk. Dit zal gebeuren onder andere gebeuren via het nieuwe NEVI-Kennislab.

 

Onderzoek op het gebied van Inkoop en Leveranciers Management

 

Wynstra vervolgt: “Op het gebied van onderzoek blijven we qua inhoudelijke thema’s doorgaan op eerder gedefinieerde thema’s (Innovation and Sourcing Strategies; Buying Business Services; Health-care procurement;  Governance mechanisms), met een zwaar accent op de inkoop van diensten, zorg en prestatiecontracten. Door middel van dit onderzoek leveren wij een bijdrage aan de “Thought Leadership” positie van NEVI. 

 

Onderwijs op het gebied van Inkoop en Leveranciers Management

 

Op het gebied van onderwijs zijn de afgelopen jaren diverse doelstellingen reeds gerealiseerd en wordt in alle grote opleidingen (MSc, parttime MSc, MBA) een keuzevak gegeven, en in de meeste gevallen ook een (deel van een) verplicht vak. In de het MSc programma Supply Chain Management kiezen bijvoorbeeld gemiddeld rond de 30 studenten per jaar om zich volledig in inkoopmanagement te specialiseren. 

 

Daarnaast wordt ook de komende jaren een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van NEVI inkoop-onderwijs door middel van trainingen en opleidingsprogramma’s. 

 

Over Finn Wynstra

 

Finn Wynstra is hoogleraar Inkoop en Leveranciers Management bij Rotterdam School of Management, Erasmus University. Hij is ook bijzonder hoogleraar op dit vakgebied, namens de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI). Zijn onderzoek richt zich op de relaties tussen inkoop en innovatie processen, en klant-leverancier relaties binnen de zakelijke dienstverlening. Zijn werk is verschenen in diverse wetenschappelijke tijdschriften, binnen verschillende disciplines, zoals Journal of Operations Management; International Journal of Research in Marketing; Journal of Product Innovation Management; en Accounting, Organizations & Society. Hij is ook mede-auteur van twee leerboeken: ‘Buying Business Services’ en ‘Developing Sourcing Capabilities’ (beiden gepubliceerd door Wiley). Dr Wynstra is voormalig hoofdredacteur van Journal of Purchasing and Supply Management, Associate Editor voor Journal of Operations Management, en is lid van de Editorial Advisory Boards van Journal of Purchasing and Supply Management en Journal Supply Chain Management. In 2013, ontving hij de Hans Ovelg√∂nne Award namens International Federation of Purchasing and Supply Management (IFPSM), voor zijn wetenschappelijke bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied. 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen