Nevi
0
Nieuws

Faillissement HSA was reële optie

Nieuws 15 april 2016

Faillissement van HSA, de exploitant van de hogesnelheidslijn HSL-Zuid, was voor het ministerie van Financiën als aandeelhouder van de NS een reële optie. HSA kampte met grote financiële problemen, maar Financiën zag dat in de eerste plaats als een zaak van de NS, grootaandeelhouder van HSA.

Faillissement van HSA, de exploitant van de hogesnelheidslijn HSL-Zuid, was voor het ministerie van Financiën als aandeelhouder van de NS een reële optie. HSA kampte met grote financiële problemen, maar Financiën zag dat in de eerste plaats als een zaak van de NS, grootaandeelhouder van HSA. ‘We gingen niet oneindig geld in een bodemloze put storten’, zei Wouter Raab, topambtenaar bij Financiën, vandaag tegen de parlementaire enquêtecommissie Fyra.

 

 

 

 

 

Minder geld bij opnieuw aanbesteden

 

Door faillissement van HSA zou het vervoer over de hogesnelheidslijn opnieuw aanbesteed moeten worden. Dit zou veel minder geld opgeleverd hebben dan de oorspronkelijke overeenkomst met HSA, onder meer doordat de economie er veel minder goed voor stond dan eind jaren negentig. Uiteindelijk maakte het ministerie van Verkeer en Waterstaat afspraken met de NS om de acute geldproblemen van HSA op te lossen.

 

 

 

 

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen