Nevi
0
Nieuws

Eerste NEVI Zorg Best Healthcare Paper Award uitgereikt

Nieuws 15 april 2016

Tijdens het IPSERA-diner op 31 maart in Amsterdam is de eerste NEVI Zorg Best Healthcare Paper Award uitgereikt. Uiteindelijk zijn er 4 healthcarepapers tijdens het IPSERA-congres ingediend en gepresenteerd. De jury, bestaandE uit prof. Dirk Jan Kamann, dr.

Tijdens het IPSERA-diner op 31 maart in Amsterdam is de eerste NEVI Zorg Best Healthcare Paper Award uitgereikt. Uiteindelijk zijn er 4 healthcarepapers tijdens het IPSERA-congres ingediend en gepresenteerd. De jury, bestaandE uit prof. Dirk Jan Kamann, dr. Erik Van Raaij en Hans Bax (voorzitter NEVI Zorg), heeft unaniem besloten de award toe te kennen aan de paper "Cooperative Purchasing of Pacemakers by Dutch Hospitals: What Are the Determinants, Cost-Savings and Perceived non-monetary Benefits?". De paper is geschreven door Precivil Carrera, Sükran Katik en Fredo Schotanus van de Universiteit van Twente.


 


Voor het IPSERA-congres 2015 is  een klein aantal op de zorgsector gerichte papers ingediend, onder andere de papers van Lucy McCarthy et al. en van Donna Marshall et al. over “Supply chain information disclosure included the medical devices supply chain and the pharmaceutical supply chain”. De paper van Cees Gelderman et al. over duurzaamheid in de publieke sector bestudeerde vier zorgorganisaties op het gebied van ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. In de paper van Percivil Carrera et al. kwantificeren de auteurs de kostenbesparingen van ziekenhuizen bij de inkoop van pacemakers via een coöperatieve inkoop(samenwerking). De auteurs volgden dit onderzoek op met interviews met inkoopmanagers van ziekenhuizen die wel deelnemen aan coöperatieve inkoop voor pacemakers en van ziekenhuizen die dat niet deden. Dit leverde inzichten op in niet-financiële voordelen van coöperatieve inkoop.


 


De jury was unaniem in haar keuze van de winnaar van de eerste NEVI Zorg Best Healthcare Paper Award. De winnende paper werd gekozen omdat het zich richt op een vraag die zeer relevant is voor kopers in de zorgsector. De paper is actueel, omdat het zich richt op één van de belangrijkste uitdagingen in de gezondheidszorg: de financiële houdbaarheid van de gezondheidszorg.


 


NEVI Zorg feliciteert Precivil Carrera, Sukran Katik en Fredo Schotanus met het winnen van de eerste NEVI Zorg Best Healthcare Paper Award met hun paper "Cooperative Purchasing of Pacemakers by Dutch Hospitals: What Are the Determinants, Cost-Savings and Perceived non-monetary Benefits?".


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen