Nevi
0
Nieuws

Eerste diploma's Professional NEVI 1 - Publiek uitgereikt aan 25 inkoopprofessionals

Nieuws 15 april 2016

Tijdens een diploma-uitreiking op 5 november in het stadhuis van de gemeente Amsterdam zijn de eerste officiële diploma’s “Professional NEVI 1-Publiek” uitgereikt door Siep Eilander (CPO Rijksoverheid) en Hugo de Brouwer (voorzitter NEVI Examens).

Tijdens een diploma-uitreiking op 5 november in het stadhuis van de gemeente Amsterdam zijn de eerste officiële diploma’s “Professional NEVI 1-Publiek” uitgereikt door Siep Eilander (CPO Rijksoverheid) en Hugo de Brouwer (voorzitter NEVI Examens).

 

 

 

De uitreiking vond plaats tijdens een speciale bijeenkomst in het stadhuis van Amsterdam, waarbij de 25 geslaagden extra in het zonnetje werden gezet. Deze eerste Professional NEVI 1-Publiek gediplomeerden hebben als inkoopprofessional binnen de publieke sector nu een breed gedragen en objectief getoetste erkenning van hun inkoopkennis en –vaardigheden.

 

 

 

De opleiding Professional - NEVI 1 voor de publieke inkoper duurt circa één jaar en bestaat uit vier verplichte modules - Inkoopproces publiek, Bedrijfseconomische aspecten van inkoop, Onderhandelen en Persoonlijke effectiviteit. Binnen de module Inkoopproces Publiek is er uitgebreid aandacht voor de nieuwe Europese en nationale aanbestedingsregels.

 

 

 

Siep Eilander, CPO Rijksoverheid: “De publieke sector heeft de afgelopen jaren fors ingezet op professionalisering. Nodig daarvoor zijn goede inkooporganisaties met goed toegeruste mensen. Daarin ontstaat een wisselwerking die leidt naar toenemende kwaliteit. De nieuwe opleiding Professional NEVI 1-Publiek is een voorbeeld van die goede toerusting van inkopers in het publieke domein. Ik dank NEVI voor het initiatief en feliciteer de geslaagden (en dus ook de inkooporganisaties waar zij werken) met het behaalde resultaat.”

 

 

 

Hugo de Brouwer, voorzitter NEVI Examens, onderschrijft het belang van de publieke inkoopprofessional en de specifieke diplomering: "Met dit diploma onderschrijft NEVI duidelijk de toegevoegde waarde van publiek inkopen. Naast het reguliere inkoopproces dient de publieke inkoper meer dan eens rekening te houden met  het gehele wetgevende kader omtrent aanbestedingen. Dat alleen al maakt de opleiding zwaar en veel.  En of dat al niet genoeg is moet je er ook nog rekening mee houden dat heel Nederland over je schouder meekijkt of je het wel goed doet. Grote klasse voor de prestatie en respect voor de dagelijkse  uitdagingen van deze inkopers”.

 

 

 

Diploma-uitreiking Professional NEVI 1-Publiek

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen