Nevi
0
Nieuws

Een nieuwe lichting Purchasing Leaders!!

Nieuws 15 april 2016

Op 16 oktober was de diploma-uitreiking van het Purchasing Leaderschip Programme in het bestuursgebouw van Maastricht University. Op 2 oktober 2012 maakten 23 deelnemers – door NEVI geselecteerde ‘high potential’ kandidaten – een ambitieuze start met het Purchasing Leader Programme in Maastricht.

Op 16 oktober was de diploma-uitreiking van het Purchasing Leaderschip Programme in het bestuursgebouw van Maastricht University.


 


Op 2 oktober 2012 maakten 23 deelnemers – door NEVI geselecteerde ‘high potential’ kandidaten – een ambitieuze start met het Purchasing Leader Programme in Maastricht. Uiteindelijk hebben 21 deelnemers de eindstreep gehaald met cijfers uiteenlopend van een 6.5 tot een 7.9.


 


De grote rijkdom aan kennis en ervaring binnen de groep voegde een extra dimensie toe aan het programma.  Opvallend was dat weinig deelnemers hun passie voor inkoop pas op latere leeftijd ontdekten. Prof. dr. Frank Rozemeijer stond tijdens de uitreiking van de diploma’s stil bij de jongste carrièredromen van de gediplomeerden. Een kleurrijke variatie van gedroomde carrières passeerde de revue; van  het worden van helikopterpiloot, dominee, profvoetballer, berggids tot striptekenaar of bankier. Het is bijzonder dat deze dromen zijn vervlogen en uiteindelijk hebben plaatsgemaakt voor één gemeenschappelijk droom: leider zijn in het  professionaliseren van inkoop.


 


“Het Purchasing Leadership Programme is als ‘Icing on the cake’ voor personen die weten dat inkoop veel meer is dan alleen inkoop!”, Prof. dr. Frank Rozemeijer.


 


 De studielast werd als hoog ervaren, maar zeker als de moeite waard! Veel deelnemers hebben tijdens de opleiding promotie gemaakt of zijn gestart met een nieuwe functie met meer groeipotentie bij een andere organisatie. Het vinden van een gezonde balans tussen studie, werk en vrije tijd tijdens de opleiding was een uitdaging, maar gelukkig werden de deelnemers hierin ondersteund tijdens de intervisiebijeenkomsten.


 


“NEVI heeft hoge verwachtingen van de nieuwe lichting Purchasing Leaders. Het is een selecte groep. Personen die een PLP-diploma weten te bemachtigen, vertegenwoordigen slechts 2% van de totale groep NEVI-gediplomeerden.”, Hugo Brouwer, directeur NEVI Examens.  


 


De afronding van het programma leidde tot een dubbel gevoel bij de deelnemers. Enerzijds werd het als positief ervaren dat al het harde werken is bekroond met een Puchasing Leadership Diploma. Anderzijds is men beducht voor het zwarte gat dat nu zal volgen. Meteen wordt er een voorstel gedaan door een van de deelnemers: “Laten we snel een reünie organiseren en daaraan een mooi programma koppelen!”


 


En zo vormt elk einde van een PLP-curriculum ook weer een nieuw begin van iets moois!


 


Wil je meer weten over deze opleiding? Raadpleeg dan onze website: /opleidingen/procurement-leadership-programme Of neem contact op met de coördinator Anouk Kaiser van deze opleiding: a.kaiser@nevi.nl


 


Let op: De klas van het curriculum 2013-2014 is al vol. U kunt wel alvast de intakeprocedure doorlopen voor het curriculum 2014-2015 dat zal starten in oktober 2014.


 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren