Nevi
0
Nieuws

Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête: kostenreductie blijft topprioriteit, maar dan wel ethisch

Nieuws 29 september 2016

Kostenreductie is nog steeds hét issue voor inkopers. Opmerkelijk is dat ‘ethiek’ als belangrijk onderwerp is opgeschoven van een vijfde plaats in 2014 naar een derde in 2016.

Kostenreductie is nog steeds hét issue voor inkopers. Opmerkelijk is dat ‘ethiek’ als belangrijk onderwerp is opgeschoven van een vijfde plaats in 2014 naar een derde in 2016. Dat blijkt uit de tweede representatieve Nationale Inkoopenquête die de redactie van Deal!, magazine over inkoop en supply management, samen met NEVI organiseert. Het eerste onderzoek werd in 2014 gehouden. Onderwerpen zijn: baan, baas & collega’s, employability&arbeidsmarkt, inkopen&arbeidsvoorwaarden, top-issues en non-issues.

 

Iets minder nadruk op kostenreductie
Kostenreductie blijft weliswaar hét issue, maar het percentage respondenten dat aangeeft dat dit issue ‘in sterke mate’ speelt, is afgenomen van 49% in 2014 naar 42% in 2016. Ethiek daarentegen speelt in 2016 volgens  28% van de respondenten in sterke mate, terwijl dat 25% was in 2014. Helemaal onderaan de prioriteitenlijst van Nederlandse inkopers staan onder meer circulaire inkoop, grondstoffenproblematiek en inkoopveilingen. Een uitgebreide analyse van de onderzoeksuitkomsten staat in Deal! van november.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen