Nevi
0
Nieuws

De nieuwe aanbestedingswet biedt kansen voor verkoop

Nieuws 15 april 2016

De nieuwe aanbestedingswet houdt de publieke inkoop al een tijdje in zijn greep… maar hoe zit dat aan de verkoopkant. Weet verkoop dat hij er aan komt, en wanneer precies? Voor professionele inkopers is de inhoud van de wet echter niet zo spannend; zij weten wel hoe zij moeten aanbesteden. Maar hoe zit dat met u als verkopers.

De nieuwe aanbestedingswet houdt de publieke inkoop al een tijdje in zijn greep… maar hoe zit dat aan de verkoopkant. Weet verkoop dat hij er aan komt, en wanneer precies? Voor professionele inkopers is de inhoud van de wet echter niet zo spannend; zij weten wel hoe zij moeten aanbesteden. Maar hoe zit dat met u als verkopers. Weet u wat er voor u verandert?

 

 

 

Belangrijk voor u te weten is dat de publieke inkoop in een professionele stroomversnelling zit en om met Keough (inkoopvolwassenheidmodel) te spreken: ontwikkelingsfase 3 is zeker bereikt. Welke gevolgen heeft de nieuwe aanbestedingswet nu voor verkoop…?

 

 

 

Er komt namelijk wel iets bij dat de inkoopwereld volledig gaat veranderen, namelijk het fenomeen proportionaliteit. Hoe men met proportionaliteit moet omgaan, staat beschreven in de Gids Proportionaliteit. Die gids is ooit opgesteld als adviesrichting en inmiddels herschreven naar de aanbestedingswet. Proportionaliteit is vooral bedoeld om lasten te verlagen, procedures te vereenvoudigen en daarmee grotere kansen op opdrachten voor het MKB te bevorderen. Het werkt volgens het principe comply or explain.

 

 

 

Proportionaliteit betekent ‘omdenken’ voor de publieke inkoper. De huidige denkwijze van ‘niet clusteren’, ‘massa = kassa’, omzet- en referentie-eisen stellen, ‘papieren’ procedures opstellen enz. gaat overboord. Kansen dus voor u als verkoper!

 

 

 

Op de middag van maandag 25 maart organiseert Mercuri International in samenwerking met NEVI een informatiebijeenkomst over de nieuwe aanbestedingswet.

 

 

 

Voor deelname of informatie:
Matthew Warburton
06-22328312
warburton@mercuri.nl

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen