Nevi
0
Nieuws

Cpo Kees Gerretse: 'NEVI, inkoop is een strategische functie'

Nieuws 15 april 2016

Volgens Kees Gerretse, cpo van Tata Steel, is inkoop geen rocket science. De juiste mensen en de juiste governance, dat is belangrijk. Over zijn functie binnen de staalgigant zegt hij: "Mijn positie binnen Tata Steel heb ik niet cadeau gekregen van de ceo, maar die heb ik verworven. Verworven omdat we businesspartner zijn van de eindgebruiker.

Volgens Kees Gerretse, cpo van Tata Steel, is inkoop geen rocket science. De juiste mensen en de juiste governance, dat is belangrijk. Over zijn functie binnen de staalgigant zegt hij: "Mijn positie binnen Tata Steel heb ik niet cadeau gekregen van de ceo, maar die heb ik verworven. Verworven omdat we businesspartner zijn van de eindgebruiker."

 

Ook heeft de CPO van het Jaar 2012 een boodschap voor NEVI: "Tegen NEVI zou ik willen zeggen: predik nog meer dan nu gebeurt dat je inkoop moet splitsen in strategisch en transactioneel. De strategische inkoop moet een board-positie zijn, wil je resultaat boeken. Hang de inkoop dus niet onder een cfo, dan blijft het over kosten gaan. NEVI wil ik vooral meegeven dat zij in directiekamers de discussie op gang brengt dat inkoop een strategische functie is.”

 

Het hele interview met Gerretse is de lezen in het eerste nummer van 2013 van Deal! magazine

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren