Nevi
0
Nieuws

Cpo Danone: 'mijn eerste zorg is het veiligstellen van leveringen'

Nieuws 15 april 2016

Danone is de grootste zuivelproducent ter wereld. De cpo van de zuiveldivisie van het voedingsmiddelenconcern, Philippe Bassin, is verantwoordelijk voor de inkoop van onder meer grondstoffen. Hij zegt hierover: "Ik ben in de eerste plaats bezeten door het veiligstellen van de leveringen tegen concurrerende prijzen.

Danone is de grootste zuivelproducent ter wereld. De cpo van de zuiveldivisie van het voedingsmiddelenconcern, Philippe Bassin, is verantwoordelijk voor de inkoop van onder meer grondstoffen. Hij zegt hierover: "Ik ben in de eerste plaats bezeten door het veiligstellen van de leveringen tegen concurrerende prijzen. Door de bevolkingstoename wordt toegang hebben tot grondstoffen een kritische succesfactor."

 

 

 

Het veiligstellen van grondstoffen doet Danone onder andere door vele miljoenen te investeren in zijn supply base. Met het Danone Ecosystem Fund, waar Bassin manager van is, worden projecten gefinancierd om de stakeholders te versterken. Bassin hierover: “In de huidige situatie is de verleiding groot om waarde uit je directe omgeving te persen, om zo snel mogelijk mooie financiële resultaten neer te zetten. Dat is echter enorm riskant, want je verzwakt de omgeving die voor jou van belang is. Daardoor kan op de lange termijn minder waarde worden geleverd. Zie hier de raison d’être van het Danone Ecosystem Fund.”

 

 

 

Het hele interview met Philippe Bassin is binnenkort te lezen in het nieuwe Deal! Magazine.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren