Nevi
0
Nieuws

Ceo DSM Feike Sijbesma: 'Niet bezuinigen op verdienmodel'

Nieuws 15 april 2016

Daags voordat het Centraal Planbureau komt met de nieuwe ramingen voor het begrotingstekort de komende jaren, geeft directeur Coen Teulings al aan dat hij het onverstandig zou vinden als het kabinet extra zou gaan bezuinigen. Teulings schreef samen met de directeur van de Brusselse denktank Bruegel een opinie-artikel voor de Financial Times.

Daags voordat het Centraal Planbureau komt met de nieuwe ramingen voor het begrotingstekort de komende jaren, geeft directeur Coen Teulings al aan dat hij het onverstandig zou vinden als het kabinet extra zou gaan bezuinigen. Teulings schreef samen met de directeur van de Brusselse denktank Bruegel een opinie-artikel voor de Financial Times. Minister van Financiën Jan Kees de Jager zei de uitspraken van Teulings voorbarig te vinden.


 


Maar Teulings staat niet alleen. In het Radio 1 Journaal gaf ceo van DSM Feike Sijbesma aan ook geen voorstander van extra bezuinigingsmaatregelen te zijn. Sijbesma: "Ik begrijp dat er hier en daar bezuinigd moet worden, maar niet op zaken waar geld mee mee verdiend moet worden, zoals innovatie. Het is net als in een bedrijf, daar moet je ook niet aan het verdienmodel komen."


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren