Nevi
0
Nieuws

Best Practices: De drie finalisten in beeld gebracht

Nieuws 12 mei 2016

-

NEVI Kring Zuid Nederland - Event maandag 6 juni - Best Practices Competitie 2016


 


Peter Smet; AZM; optimalisatie ketenzorg in dialyse


Peter (41 jaar) is inkoper bij het Academisch Ziekenhuis te Maastricht. Hij groeide op in Friesland, studeerde Bedrijfseconomie in Rotterdam, woont nu in België en werkt in Maastricht. Peter werkt inmiddels 6 jaar bij het AZM en zijn inkooppakketten variëren van wondzorg tot en met echosystemen. Na de afronding van NEVI 1 is Peter nu studerende voor NEVI 2.


Bij de inzending van Peter staat nierdialyse centraal. Leveranciers leveren tot nu toe sec de producten en diensten die door het AZM worden besteld. De inzending betreft een veel bredere benadering. Peter werkt aan een situatie waarbij leveranciers actief meedenken over optimale dialysezorg. Daarbij gaat het niet sec om levering van producten en diensten, maar staat ondersteuning, ontwikkeling (innovatie), samenwerking centraal. Dat is een mooie basisgedachte, maar de uitdaging is nu hiervoor een goede contractuele basis te vinden. Daarover zal de jury met belangstelling in gesprek gaan met Peter!


 


Mark Verhoeven; Axon; besparen door materiaal substitutie


Mark Verhoeven (60 jaar) is een echte all rounder. Hij studeerde diergeneeskunde, bedrijfskunde, financieel management en bekwaamde zich in Six Sigma (Black Belt). Mark werkt 10 jaar bij Axon waar hij Manager Operations & Strategic Purchasing is. Mark heeft global sourcing geïntroduceerd, de supply chain opnieuw ingericht, risico’s gespreid en 35% op inkoop bespaard.


Axon ontwikkelt, produceert en verkoopt 19 inch racks waarin apparatuur wordt gemonteerd die gebruikt worden in de wereld van ‘broadcasting’. Apparatuur posities die niet gevuld worden, werden tot nu toe afgeschermd met een geëxtrudeerd aluminium paneel. Dergelijke panelen moeten voldoen aan eisen ten aanzien van elektro magnetische afscherming. De panelen ondergaan ook nog diverse verspanende bewerkingen met het oog op bevestiging ervan. Door deze panelen in het vervolg van kunststof te maken wordt een serieuze besparing gerealiseerd op materialen, bewerking en milieubelasting. Een tot de verbeelding sprekend voorbeeld van behoud  van functionaliteit tegen lagere kosten. Daar zal de jury zeker oren naar hebben!


 


John van Wijk; DSM; Maintenance Maturity Model


John (51 jaar) is Category Manager Maintenance & Engineerings Services bij DSM. John’s carrière begon in het technisch onderhoud en verliep via Bedrijfsbureau-activiteiten naar Inkoop. Rode draad in John’s carrière is het slaan van bruggen tussen techniek, onderhoud en inkoop. Maar ook bruggen tussen strategie en operatie en vice versa. Belangrijke verbindingen die we terug zien in John’s inzending.


Bij John’s inzending staan relaties centraal. Relaties tussen leveranciers en opdrachtgever. En dan vooral hoe die relaties tot betere samenwerking kunnen leiden waarbij één en één drie wordt. Er wordt dan al snel gesproken over toegevoegde waarde. Maar wat die waarde precies behelst en hoe groot (of klein) die waarde is blijft vaak diffuus. Daar heeft John wat op gevonden. Met het zogenoemde Maintenance Maturity Model wordt deze toegevoegde waarde vergroot en in beeld gebracht. Dit model werpt in de praktijk aantoonbaar zijn vruchten af. De jury zal hierover ongetwijfeld meer willen weten op 6 juni aanstaande!


 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren