Nevi
0
Nieuws

Banenruil brengt werk en privé in evenwicht!

Nieuws 15 april 2016

Een kleine 150 jaar geleden werd 1 mei door de arbeidersbeweging uitgeroepen tot ‘Dag van de Arbeid’. De invoering van de achturige werkdag was eindelijk een feit. Een feit dat we anno 2013 nog altijd naleven. In theorie althans.

Een kleine 150 jaar geleden werd 1 mei door de arbeidersbeweging uitgeroepen tot ‘Dag van de Arbeid’. De invoering van de achturige werkdag was eindelijk een feit. Een feit dat we anno 2013 nog altijd naleven. In theorie althans. In werkelijkheid verlengen alleen al in Nederland honderdduizenden werknemers hun werkdag met twee, drie of soms wel vier uur met de tijd die zij nodig hebben om op hun werk te komen. Een ontwikkeling die de maatschappij meer kost dan alleen heel veel tijd en geld…


 


Het overwegen waard


Vroeg of laat breken lange reistijden op. Zij belemmeren een goede balans tussen werk en privé, knagen aan vrije tijd voor sport, sociale contacten en de bereidheid om over te werken. Tel daarbij op dat gelukkige mensen minder ziekteverzuim laten zien en dat minder woon-werkverkeer bijdraagt aan een beter milieu en het idee om mensen van baan te laten ruilen is al snel het overwegen waard.


 


Gezonde optie


Van baan ruilen, ligt misschien niet zo voor de hand als postzegels of Albert Heijn mini’s ruilen. Maar waarom niet eigenlijk? Hetzelfde werk doen, maar (veel) meer vrije tijd overhouden, is voor werkgevers én werknemers een gezonde optie. Alleen… hoe vind je mensen die kunnen en willen ruilen? En hoe stem je salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en functie-inhoud op elkaar af als de match gemaakt is. Banenruil.nl ontwikkelde de oplossing. Zodat werknemers zelf op zoek kunnen naar mensen met een vergelijkbare functie bij een andere of hun eigen organisatie.


 


Smart switch


Ingewikkeld? Integendeel! Dankzij superslimme matching software weten werknemers al met een paar muisklikken al hoeveel mensen open staan om van baan te ruilen. Dat kost hen niets, kan anoniem en is helemaal vrijblijvend. Pas als de werkgever(s) de banenruil op een presenteerblaadje aangeboden krijgen, worden er kosten gemaakt die de ruil in goede banen moeten leiden.


 


Goed initiatief


Banenruil is een initiatief van sociaal geneeskundige Joke de Wit, marketing & salesconsultant Jacques Sjouwerman en inkoopconsultant Max Boodie. Gemaakte matches en het proces van banenruilen wordt begeleid door onafhankelijke HR professionals van gerenommeerde bureaus.


 


Samenwerking NEVI


NEVI is de eerste branchevereniging die de leden kennis laat maken met het concept Banenruil. Via de site www.banenruil.nl/inkopers  kunnen inkopers op zoek naar vergelijkbare inkoopfuncties, maar dan bij werkgevers dichter bij huis. ‘Het idee is dat werkgever én werknemer profiteren van een goede work-life balans, waar het terugdringen van reistijden bewezen aan bijdraagt. Zeker als je uren per dag reist. Als er een match is, dat wil zeggen twee inkopers die met elkaar van baan willen ruilen om zo dichter bij huis te gaan werken, biedt Banenruil tevens begeleiding door onafhankelijke HR-professionals, waarbij zaken als salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden worden vergeleken en afgestemd. Het wisselen van baan is ‘helemaal van deze tijd’ en ook nog eens goedkoper dan traditionele werving en er kan een groter commitment verwacht worden. Inkopers die geïnteresseerd zijn kunnen zich gratis inschrijven.


 


Banenruil


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen