Nevi
0
Nieuws

Altijd Wat over de Zorg

Nieuws 15 april 2016

In de uitzending van Altijd Wat van 5 maart is de reportage over verspilling in de zorg te zien. Tevens lanceert het NCRV-opinieprogramma een nieuw journalistiek platform op internet; de Altijd Wat Monitor. Bezoekers kunnen via de website een journalistiek onderzoek naar maatschappelijke thema’s volgen en daar ook een bijdrage aan leveren.

In de uitzending van Altijd Wat van 5 maart is de reportage over verspilling in de zorg te zien. Tevens lanceert het NCRV-opinieprogramma een nieuw journalistiek platform op internet; de Altijd Wat Monitor. Bezoekers kunnen via de website een journalistiek onderzoek naar maatschappelijke thema’s volgen en daar ook een bijdrage aan leveren. Onderwerpen waar heel Nederland mee te maken heeft en waar iedereen wel wat van af weet zoals zorg, voedsel, duurzaamheid en onderwijs. De eerste Altijd Wat Monitor draait om de bewering van een inkoopexpert dat er in ziekenhuizen veel verspilling is en is te vinden op www.altijdwatmonitor.nl.


 


Altijd Wat biedt met de Altijd Wat Monitor de mogelijkheid aan bezoekers om een bijdrage te leveren aan een onderzoek. “We vragen kijkers mee te helpen om een bewering te bevestigen of te weerleggen”, zegt René Sommer, eindredacteur Altijd Wat. "Ze kunnen iets toevoegen, ervaringen delen, interessante rapporten insturen, filmpjes onder de aandacht brengen en hun mening geven. Als het tot iets leidt, komt het op de Altijd Wat Monitor. Om een goed beeld te krijgen van een maatschappelijk probleem of onderwerp gebruiken wij nu dus ook de hulp van de kijkers met als doel dingen veranderen of in beweging zetten.”


 


NEVI Zorg roept iedereen op zijn of haar reactie te geven op de uitzending.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren