Nevi
0
Nieuws

AkzoNobel investeert 90 miljoen in Brazilië

Nieuws 15 april 2016

AkzoNobel investeert circa 90 miljoen euro in een nieuwe fabriek voor papierchemicaliën in Brazilië. Het is de grootste investering door AkzoNobel in Latijns-Amerika ooit. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.De nieuwe fabriek gaat de papierpulpfabriek Eldorado Celulose e Papel bevoorraden.

AkzoNobel investeert circa 90 miljoen euro in een nieuwe fabriek voor papierchemicaliën in Brazilië. Het is de grootste investering door AkzoNobel in Latijns-Amerika ooit. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.


De nieuwe fabriek gaat de papierpulpfabriek Eldorado Celulose e Papel bevoorraden. De pulpfabriek, die ook op dit moment wordt gebouwd, krijgt een capaciteit van 1,5 miljoen ton per jaar en wordt daarmee de grootste ter wereld. De faciliteit opent naar verwachting in september 2012. De overeenkomst van AkzoNobel en Eldorado geldt voor vijftien jaar.


Volgens de Nederlandse verfspecialist neemt de vraag naar pulp- en papierchemicaliën in Latijns-Amerika de komende vijftien jaar aanzienlijk toe. AkzoNobel legt de faciliteiten voor de chemicaliënproductie aan op hetzelfde terrein als de papierpulpfabriek. Daardoor hoeven de chemicaliën niet lang te worden vervoerd. Ook bespaart AkzoNobel aanzienlijk op de energiekosten, zo liet een woordvoerder weten. Papierchemicaliën worden onder meer gebruikt om papier witter, steviger en waterafstotend te maken.


Het bedrijf is van plan binnenkort ook nog een productiefaciliteit voor natriumchloraat op het terrein te bouwen om de fabriek van Eldorado en andere klanten te bevoorraden.


AkzoNobel heeft ambitieuze plannen voor Brazilië. Het bedrijf wil op middellange termijn de omzet in het land verdubbelen tot 1,5 miljard euro. Desalniettemin liet Rob Frohn, binnen AkzoNobel verantwoordelijk voor Specialty Chemicals, maandag weten dat de omzet van de nieuwe investering onder het gemiddelde zal blijven. ,,Gemiddeld levert iedere geïnvesteerde euro 1 tot 2 euro op. Bij dit project blijft de omzet onder het gemiddelde'', aldus Frohn die verder geen commentaar op zijn opmerking wilde geven.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren