Nevi
0
Nieuws

Ahold Delhaize vocht eerste gevecht over inkoopvoorwaarden uit met Heinz

Nieuws 22 september 2016

De eerste boycot door retailer Ahold Delhaize naar aanleiding van onenigheid met een fabrikant over de inkoopvoorwaarden is achter de rug, volgens vakblad Distrifood.

De eerste boycot door retailer Ahold Delhaize naar aanleiding van onenigheid met een fabrikant over de inkoopvoorwaarden is achter de rug, volgens vakblad Distrifood. Verschillende producten van The Kraft Heinz Company zijn een tijdje uit de schappen gehaald. De boycot kwam volgens Distrifood vorige week aan het licht tijdens de rechtszaak tussen Albert Heijn en franchisers over de interpretatie van de franchiseovereenkomst. 


Om de tafel met grote leveranciers
In de pleitnota van de vereniging van franchisenemers van Albert Heijn staat de inhoud van een e-mail van AH aan de franchisers over een boycot van producten van The Kraft Heinz Company. ‘Onze fusie is afgerond en dit is een natuurlijk moment om als één bedrijf met een beperkt aantal van onze grootste leveranciers om de tafel te gaan zitten om de kansen die de combinatie biedt en onze commerciële samenwerking te bespreken.’


Boycot 28 producten Heinz
‘Helaas blijkt The Kraft Heinz Company op dit moment niet bereid om samen constructief naar de toekomst te kijken. Hierdoor zijn verschillende producten van dit bedrijf niet meer beschikbaar’, stelt AH in de e-mail die op 19 augustus aan de ondernemers is gestuurd. AH boycotte op dat moment 28 producten van de merken Heinz, Karvan Cévitam en Venz. Volgens een woordvoerder van AH is de boycot inmiddels achter de rug.



Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren