Nevi
0
Nieuws

"Affiniteit met IT is een belangrijke voorwaarde voor succes"

Nieuws 15 april 2016

IT heeft een grote impact op de business en inkoop speelt daarin een (potentieel) belangrijke rol. Het is immers de functie die het binnenhalen van deze technologie in de organisatie moet faciliteren.

IT heeft een grote impact op de business en inkoop speelt daarin een (potentieel) belangrijke rol. Het is immers de functie die het binnenhalen van deze technologie in de organisatie moet faciliteren. “Een rol die het nu niet heeft”, zegt Hendrik Kiwiet, directeur talent development bij Inquest. "Er wordt binnen het inkoopvakgebied weinig gepraat over IT. Bovendien is het iets wat niet alle inkopermanagers in hun vingers hebben. Affiniteit met IT is een belangrijke voorwaarde voor succes."
De grote kostenposten van een moderne organisatie zijn veelal IT-gerelateerd en kennen een complexe besluitvorming. Een multidisciplinaire aanpak is daarom onmisbaar bij de aanschaf en beheersing van IT-spend, maar daar beginnen de problemen: de inkoper weet te weinig van IT, de IT’er weet niet wat inkoop voor de organisatie kan bereiken en het blijft onduidelijk wie na de ondertekening van het contract verantwoordelijk is. “We hebben het dus echt over een dark art”, zegt Kiwiet.

 

 

 

Meer over de relatie tussen inkoop en ICT is te lezen in het komende nummer van Deal! Magazine.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren