Nevi
0
Nieuws

Advies duurzaam inkopen

Nieuws 31 maart 2016

Dit advies is in samenwerking opgesteld door VNO-NCW, MKB-Nederland, MVO Nederland, NEVI en De Groene Zaak en juni 2011 uitgebracht aan de Staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu.

Dit advies is in samenwerking opgesteld door VNO-NCW, MKB-Nederland, MVO Nederland, NEVI en De Groene Zaak en juni 2011 uitgebracht aan de Staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu. Doel van dit advies is om breed gedragen aanbevelingen te doen voor een ambitieus duurzaam inkoopbeleid, dat bijdraagt aan een versnelling en verdieping van verduurzaming en innovatie. Maar zonder een onevenredige verzwaring van de administratieve lasten voor bedrijven en overheden.


 


In het Advies worden 11 aanbevelingen gedaan die  leiden tot een verdere verduurzaming van het inkoopbeleid van de overheid. Het Advies is zowel door het Kabinet als de Tweede Kamer omarmd, maar heeft helaas nog niet geleid tot voldoende daadkracht. NEVI heeft zich dan ook in samenwerking met bovengenoemde organisaties duidelijk uitgesproken over het achterblijven van uitvoering van het Advies. NEVI zal zich blijven inspannen voor dit onderwerp. MVO en verduurzaming zijn niet meer van de agenda van bedrijven, organisaties en overheden weg te denken. Inkoop heeft hierin een essentiële functie. Lees hier verder voor meer informatie over duurzaam inkopen.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren