Nevi
0
Nieuws

Achmea gaat opnieuw best value procurement inzetten

Nieuws 15 april 2016

‘Als we inkopen op basis van duidelijke specificaties, dan moeten die door de beroepsgroep worden gedragen. Als die er niet zijn, of te weinig differentiëren zoals bij borstkankerchirurgie, dan is het goed om de kennis en motivatie van zorgverleners te benutten.

‘Als we inkopen op basis van duidelijke specificaties, dan moeten die door de beroepsgroep worden gedragen. Als die er niet zijn, of te weinig differentiëren zoals bij borstkankerchirurgie, dan is het goed om de kennis en motivatie van zorgverleners te benutten. Met prestatie-inkoop (best value procurement) bewerkstellig je dat het zorgveld aangeeft wat haalbaar is, in plaats van dat wordt voldaan aan een door ons gestelde minimumeis’, aldus Olivier Gerrits, directeur zorginkoop Achmea in een coverinterview binnenkort in Deal!


 


 


Geslaagde pilot met best value procurement


Achmea deed recent een pilot met bvp voor staar en borstkanker. Inmiddels is de selectiefase afgerond en zijn negen zorgaanbieders meerjarig gecontracteerd. Gerrits: ‘Het uiteindelijke resultaat is over drie jaar vast te stellen als de prestaties zijn gemeten. Over het selectieproces is echter iedereen enthousiast, ook de partijen die niet zijn gecontracteerd. Centrale conclusie is dat een hoge kwaliteit en een lage prijs hand in hand gaan. Dat heeft alles te maken met het feit dat je met best value procurement de echte deskundige selecteert’, aldus de directeur zorginkoop van de grootste zorgverzekeraar in Nederland.


 


 


Best value procurement om versnelling te bewerkstelligen


‘Dit smaakt naar meer’, vertelt hij in het interview met Deal! Achmea gaat nu een traject doen met geboortezorg over de keten heen. ‘We willen prestatie-inkoop hierbij expliciet inzetten om een versnelling te bewerkstelligen in de samenwerking tussen de verschillende schakels in de geboortezorgketen’.


 


 


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren