Nevi
0
Nieuws

ABN AMRO: 'Hogere grondstofprijzen na periode van stabilisatie'

Nieuws 28 augustus 2016

Het derde kwartaal is voor prijzen van grondstoffen slecht begonnen, zo constateert ABN AMRO.

Het derde kwartaal is voor prijzen van grondstoffen slecht begonnen, zo constateert ABN AMRO. Dit uit zich volgens analisten van deze bank onder meer in een daling van de CRB-index met 5% sinds eind juni. Deze daling wordt grotendeels veroorzaakt door een prijsdaling van 10% van olie, 15% voor sojabonen en 10 tot 15% voor aardgas.


Aantrekkende grondstofprijzen
ABN AMRO: ‘Tot aan het derde kwartaal waren de prijsstijgingen voor sojabonen en olie te ver doorgeschoten. Hierdoor zijn voorafgaand aan de zomerperiode winstnemingen gedaan waardoor prijzen naar beneden zijn gevallen. Voor de komende weken verwachten wij dat prijzen stabiliseren. Vanaf september verwachten wij dat positieve drijfveren de bovenhand zullen krijgen waardoor grondstofprijzen kunnen aantrekken.


Goud, zilver en olie duurder
Met name voor goud, zilver en olie zien wij opwaarts potentieel. Binnen de agrarische grondstoffen verwachten wij een lichte prijscorrectie voor tarwe als gevolg van productieverstoringen door forse regenval in met name Europa. Hierdoor produceert Frankrijk bijvoorbeeld ruim 20% minder tarwe.’


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren