Voor de Community of Practice (CoP) ‘duurzame voeding in de zorg’ zoeken we nog enthousiaste deelnemers. Het doel is om in vijf bijeenkomsten tot een praktisch, toepasbaar instrument te komen waarmee we de relevante aspecten van duurzame voeding meetbaar maken.
Wil je graag meedenken?
Vind je het interessant om de ontwikkelingen van de Community of Practice de komende tijd te volgen?
Het verduurzamen van voeding in de zorg komt steeds hoger op de agenda te staan. Uit onderzoek blijkt dat er verschillende acties en oplossingen binnen de hele voedselketen van zorginstellingen nodig zijn, om tot verduurzaming van voeding in de zorg te komen.
Onder duurzame voeding wordt voeding verstaan die zoveel mogelijk lokaal is geproduceerd, weinig (disposable) verpakkingsmateriaal nodig heeft, weinig verspilling tot gevolg heeft, een zo laag mogelijke milieu-impact heeft en bijdraagt aan een gezond voedingspatroon.
Om tot acties en oplossingen te komen, heeft het ministerie van VWS aan Stichting Eten & Welzijn, MVO Nederland en Nevi gevraagd een Community of Practice ‘duurzame voeding in de zorg’ op te richten en te begeleiden.
De Community of Practice organiseert vijf bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen we kennis en ervaringen uit en delen we de ‘good practices’ en de ‘lessons learned’ op basis van duurzame criteria. Per bijeenkomst staat één van deze vijf thema’s centraal;
Het doel van de Community of Practice is om tot een praktisch, toepasbaar instrument te komen waarmee we de relevante aspecten van duurzame voeding in de zorg goed kunnen meten. Dit instrument kan op verschillende manieren ingezet worden, denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een nulmeting of een benchmark, of als basis voor aanbestedingscriteria of verbeterplannen.