Nevi
0
Home

Duurzame voeding in de zorg

Voor de Community of Practice (CoP) ‘duurzame voeding in de zorg’ zoeken we nog enthousiaste deelnemers. Het doel is om in vijf bijeenkomsten tot een praktisch, toepasbaar instrument te komen waarmee we de relevante aspecten van duurzame voeding meetbaar maken. 

Wil je graag meedenken?

Community of Practice

Het verduurzamen van voeding in de zorg komt steeds hoger op de agenda te staan. Uit onderzoek blijkt dat er verschillende acties en oplossingen binnen de hele voedselketen van zorginstellingen nodig zijn, om tot verduurzaming van voeding in de zorg te komen.

Onder duurzame voeding wordt voeding verstaan die zoveel mogelijk lokaal is geproduceerd, weinig (disposable) verpakkingsmateriaal nodig heeft, weinig verspilling tot gevolg heeft, een zo laag mogelijke milieu-impact heeft en bijdraagt aan een gezond voedingspatroon.

Om tot acties en oplossingen te komen, heeft het ministerie van VWS aan Stichting Eten & Welzijn, MVO Nederland en Nevi gevraagd een Community of Practice ‘duurzame voeding in de zorg’ op te richten en te begeleiden. 

Doel en aanpak van CoP ‘duurzame voeding in de zorg’

De Community of Practice organiseert vijf bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen we kennis en ervaringen uit en delen we de ‘good practices’ en de ‘lessons learned’ op basis van duurzame criteria.  Per bijeenkomst staat één van deze  vijf thema’s centraal; 

 1. inkoop
 2. productie & reststromen
 3. bedrijfsvoering
 4. assortimentskeuze
 5. organisatie, medewerkers & gasten

Het doel van de Community of Practice is om tot een praktisch, toepasbaar instrument te komen waarmee we de relevante aspecten van duurzame voeding in de zorg goed kunnen meten. Dit instrument kan op verschillende manieren ingezet worden, denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een nulmeting of een benchmark, of als basis voor aanbestedingscriteria of verbeterplannen.

We zoeken zorgorganisaties die hun voedingsbeleid willen verduurzamen en aan de slag gaan aan de hand van criteria op de verschillende thema’s.
De bijeenkomsten vinden plaats van 09.00-12.00 uur op:
 • Donderdag 20 januari
 • Donderdag 24 februari
 • Donderdag 24 maart
 • Donderdag 21 april
 • Donderdag 19 mei
 • 5 maal 1 dagdeel (om de vier weken een bijeenkomst)
 • Tijd voor interne uitwerking en afstemming
Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Deze Community of Practice wordt gesubsidieerd door het Ministerie van VWS.
 
Vind je het interessant om de ontwikkelingen van de Community of Practice de komende tijd te volgen? Via het online platform Nevi Inside Procurement vind je alle informatie. Naar de community

 

Denk met ons mee over duurzame voeding in de zorg

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren