Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Deal

Ketenoptimalisatie in 4 stappen

Ketenoptimalisatie is makkelijker gezegd dan gedaan. Adviseur Sandra Tijnagel beschrijft zowel de succesfactoren als de vier basisstappen die je moet nemen om de samenwerking met ketenpartners verder te verbeteren.

Deal

Trends in contractmanagement

Onder de titel ‘Contractmanagement, Cost or Profit Center?’ vond recent de zesde Nationale Contractmanagement Conferentie plaats die werd bijgewoond door contractmanagers, inkopers en supply managers.

Deal

De 40-40-20-inkoper

Tijdens de University of Twente Purchasing Conference bleek de zogenaamde 40-40-20-inkoper een succesformule te zijn. Maar hoe duurzaam is dit model? Inkoophoogleraar Holger Schiele, een van de sprekers van het congres en zelf werkzaam aan de Universiteit Twente, doet verslag.

Deal

Inkoop: quo vadis?

Waar gaat het met de inkoopfunctie naartoe en wat is de rol van inkoop bij innovatie? Daarover boog een groep cpo’s en inkoopmanagers uit de publieke en private sector zich. Hans Hopmans, director KPMG Procurement Advisory, vat de levendige discussies bondig samen. Gezocht: inkoopleiders met ondernemersbloed.

Deal

Woningcorporaties professionaliseren inkoop met shared service centrum

Het opzetten van een shared service centrum biedt organisaties de mogelijkheid om bepaalde specialismen te ontwikkelen die zij alleen moeilijk van de grond kunnen krijgen. Trevin is een shared service centrum voor inkoop en ICT voor de drie woningcorporaties Intermaris Hoeksteen, Woonwaard en Wooncompagnie. Harco Bouwman is inkoopmanager bij Trevin.

Deal

Overijssel professionaliseert management van contracten en leveranciers

In 2009 werd in de provincie Overijssel een shared service center (SSC) inkoop opgericht. De voornaamste doelstelling van het centrum was het borgen van de rechtmatigheid van inkoop door de verschillende lokale eenheden. De volgende uitdaging is het verbeteren van de doelmatigheid. Dit gebeurt door het contract- en leveranciersmanagement te professionaliseren.

Deal

Verborgen risico’s van software: casussen.

Je zult maar inkoper zijn. Word je ook nog eens verantwoordelijk gehouden voor informatiebeveiliging. De basis daarvan wordt namelijk gelegd bij de inkoop van software. De handel in software is een handel in rechten. En denk niet dat dit even naar de bedrijfsjurist geschoven kan worden. Die heeft geen verstand van informatiebeveiliging.

Deal

Greep krijgen op hyperbeweeglijke grondstofprijzen

De prijsvolatiliteit van commodity’s kost de inkoper hoofdbrekens. En als hij niet oplet, kost het zijn bedrijf de jaarwinst (of meer). Een pleidooi voor market risk management, met concrete handvatten hoe te beginnen.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren