Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Vakkennis

Sourcinganalyses, overzicht deelanalyses (4): de contractanalyse

Als het beheer en het management van de contracten adequaat is ingericht, dan kunnen we snel een verdieping maken van de algemene en generieke contractinformatie voor de betreffende sourcing.

Vakkennis

Prestatiemeting: bonus-malus als stuurmechanisme

Bonussen voor het behalen van prestatie-indicatoren kunnen een leverancier aanmoedigen de verwachtingen waar te maken door de minimum prestaties te overtreffen.

Deal

Het spel of de knikkers?

Op donderdag 4 juni was voetbalstadion De Kuip het decor van inkoop en aanbesteden in de publieke sector. ‘Het spel en de regels’ was het toepasselijke thema van het NEVI-PIANOo Congres 2015.

Deal

‘It’s all in the game’

De laatste maanden is er weer veel te doen geweest over publieke aanbestedingen, zoals de hsl-concessie en de Fyra, en de A15 MaVa. De wegverbreding van de A15 en N15 tussen de Maasvlakte en het knooppunt Vaanplein bij Rotterdam is in 2008 de grootste aanbesteding van Rijkswaterstaat ooit, met een contract waarde van 1,2 miljard euro.

Deal

Prestatiecontracten: niet voor de overheid!

-

Deal

Inkoop in Sociaal Domein grote worsteling

De decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten heeft geleid tot de grootste inkoopoperatie ooit in de publieke sector. Een operatie waarin inkopers en zorgaanbieders een partijtje vrij worstelen om binnen knellende budgetten en met stijgende overheadkosten kwalitatief goede zorg te leveren. De komende jaren zullen leren of de zorgcliënt de lachende derde is.

Deal

Koesteren en kneden van een ijzersterk merk

Kortgeleden verscheen delangverwachte zevende drukvan ‘Inkoop in strategischperspectief’. Arjan van Weelewerkte hiervoor samenmet Jordie van Berkel-Schoonen en Gert Walhof. DeNederlandse inkoopbijbel isstrak toegesneden op het hboonderwijsen de praktijk.

Deal

De inkooppraktijk: Met aandacht voor de geest van het contract

De bestaande faciliteiten op Schiphol staan door de aanhoudende groei van het vliegverkeer onder druk. De nieuwe terminal is pas in 2023 gereed en Lelystad gaat een jaar later open dan gepland. En dus zal Schiphol flexibel moeten zijn. “Die flexibiliteit zat onvoldoende in de bestaande contracten met leveranciers”, vertelt Cocky Brouwer.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren