Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Vakkennis

Sourcinganalyses, overzicht deelanalyses (4): de contractanalyse

Als het beheer en het management van de contracten adequaat is ingericht, dan kunnen we snel een verdieping maken van de algemene en generieke contractinformatie voor de betreffende sourcing.

Vakkennis

Prestatiemeting: bonus-malus als stuurmechanisme

Bonussen voor het behalen van prestatie-indicatoren kunnen een leverancier aanmoedigen de verwachtingen waar te maken door de minimum prestaties te overtreffen.

Deal

Het spel of de knikkers?

Op donderdag 4 juni was voetbalstadion De Kuip het decor van inkoop en aanbesteden in de publieke sector. ‘Het spel en de regels’ was het toepasselijke thema van het NEVI-PIANOo Congres 2015.

Deal

‘It’s all in the game’

De laatste maanden is er weer veel te doen geweest over publieke aanbestedingen, zoals de hsl-concessie en de Fyra, en de A15 MaVa. De wegverbreding van de A15 en N15 tussen de Maasvlakte en het knooppunt Vaanplein bij Rotterdam is in 2008 de grootste aanbesteding van Rijkswaterstaat ooit, met een contract waarde van 1,2 miljard euro.

Deal

Trends in contractmanagement

Onder de titel ‘Contractmanagement, Cost or Profit Center?’ vond recent de zesde Nationale Contractmanagement Conferentie plaats die werd bijgewoond door contractmanagers, inkopers en supply managers.

Deal

Prestatiecontracten stimuleren innovatie

Uit recent Nederlands onderzoek blijkt klip en klaar dat prestatiecontracten innovatie bevorderen. Toch worden dergelijke contracten nog maar weinig gebruikt. Onderzoekers Regien Sumo en Wendy van der Valk geven tips om succesvol om te gaan met prestatiecontracten.

Deal

Contractmanagement: kloof tussen droom en daad

Contractmanagement staat midden in de belangstelling. Maar in de praktijk blijken er nog grote bezwaren te bestaan. Een recent onderzoek geeft een indruk van de huidige situatie. En die is niet rooskleurig, zo blijkt.

Deal

Contractmanagement: eerst het proces, dan de applicatie

Goed contractmanagement begint niet met het aanschaffen van een superieure applicatie. Adviseurs Hiska de Geus-Roskam en Guido Fleuren betogen dat eerst het proces op orde moet zijn. Daarna kan nog weleens blijken dat Excel als applicatie prima voldoet.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren