Nevi
0

Filters

Filter

Thema

Deal

Trends in contractmanagement

Onder de titel ‘Contractmanagement, Cost or Profit Center?’ vond recent de zesde Nationale Contractmanagement Conferentie plaats die werd bijgewoond door contractmanagers, inkopers en supply managers.

Deal

Prestatiecontracten stimuleren innovatie

Uit recent Nederlands onderzoek blijkt klip en klaar dat prestatiecontracten innovatie bevorderen. Toch worden dergelijke contracten nog maar weinig gebruikt. Onderzoekers Regien Sumo en Wendy van der Valk geven tips om succesvol om te gaan met prestatiecontracten.

Deal

Contractmanagement: kloof tussen droom en daad

Contractmanagement staat midden in de belangstelling. Maar in de praktijk blijken er nog grote bezwaren te bestaan. Een recent onderzoek geeft een indruk van de huidige situatie. En die is niet rooskleurig, zo blijkt.

Deal

Contractmanagement: eerst het proces, dan de applicatie

Goed contractmanagement begint niet met het aanschaffen van een superieure applicatie. Adviseurs Hiska de Geus-Roskam en Guido Fleuren betogen dat eerst het proces op orde moet zijn. Daarna kan nog weleens blijken dat Excel als applicatie prima voldoet.

Deal

Het spel of de knikkers?

Op donderdag 4 juni was voetbalstadion De Kuip het decor van inkoop en aanbesteden in de publieke sector. ‘Het spel en de regels’ was het toepasselijke thema van het NEVI-PIANOo Congres 2015.

Deal

‘It’s all in the game’

De laatste maanden is er weer veel te doen geweest over publieke aanbestedingen, zoals de hsl-concessie en de Fyra, en de A15 MaVa. De wegverbreding van de A15 en N15 tussen de Maasvlakte en het knooppunt Vaanplein bij Rotterdam is in 2008 de grootste aanbesteding van Rijkswaterstaat ooit, met een contract waarde van 1,2 miljard euro.

Deal

Prestatiecontracten: niet voor de overheid!

-

Deal

Inkoop in Sociaal Domein grote worsteling

De decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten heeft geleid tot de grootste inkoopoperatie ooit in de publieke sector. Een operatie waarin inkopers en zorgaanbieders een partijtje vrij worstelen om binnen knellende budgetten en met stijgende overheadkosten kwalitatief goede zorg te leveren. De komende jaren zullen leren of de zorgcliënt de lachende derde is.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren