0

Filters

Thema

Sector

Artikel4 minuten

Kolb zelftest

Met de Kolb zelftest ontdek je wat jouw manier van leren is. Je ziet welke leerstijl je nu gebruikt en welke leerstijl optimaal voor jou is. Doe de test!

 
Artikel4 minuten

Inkoopproces

Wist je dat je met een goed inkoopbeleid geld kunt verdienen? Door je inkoopproces te verbeteren, verlaag je onder meer je inkoopkosten.

 
Artikel4 minuten

Contract opstellen

Er ontstaan regelmatig geschillen over de inhoud of uitvoering van een contract. Hoe stel je een goed contract op?

 
Artikel4 minuten

Marktwerking in de zorg

Bij marktwerking in de zorg komt vaak meer kijken dan menigeen denkt. Er is hier namelijk ook sprake van een zorgverzekeraar.

 
Artikel4 minuten

Wat is benchmarking?

Benchmarking is voor organisaties een krachtig instrument om van elkaar te leren, de eigen bedrijfsprocessen te verbeteren en uiteindelijk de concurrent te overtreffen.

 
Artikel4 minuten

Definiëren van prestatie-indicatoren

Kritieke of kritische prestatie-indicatoren (KPI's) zijn variabelen om prestaties van ondernemingen mee te analyseren. Hoe zorg je voor een eenduidige definiëring van prestatie-indicatoren en meetmethoden?

 
Artikel4 minuten

Roos van Leary test

Jouw gedrag heeft invloed op het gedrag van anderen. De Amerikaanse psycholoog T. Leary ontdekte dat menselijk gedrag goed te voorspellen is en legde 16 gedragstypes vast in de Roos van Leary.

 
Artikel4 minuten

Voorraadkosten

Het hebben van een voorraad als bedrijf kost geld. Het is daarom extra belangrijk om als inkoper de voorraad zo goed mogelijk te regelen.

 
Artikel4 minuten

Wanprestatie - tekortschieten

Tekortschieten in het nakomen van een overeenkomst betekent dat diegene die moet presteren dat helemaal niet doet, of niet op tijd, of niet behoorlijk.

 
Artikel4 minuten

Inkoopplan

Een inkoopplan is een programma van voorgenomen (verbeterings)maatregelen met betrekking tot de inkoopfunctie.

 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren