0

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over inkoop en procurement.

Nieuws

Toeleveranciers van vliegtuigbouwers in problemen

Boeing heeft zijn grootste leverancier Spirit AeroSystems gevraagd de productie van het aantal rompen voor de 737 MAX te verminderen. De MAX is het nieuwste model van Boeing en heeft sinds maart 2019 wereldwijd een vliegverbod, nadat er binnen vijf maanden twee dodelijke ongelukken waren met dit toestel. Door de coronacrisis hebben zowel Boeing als Airbus de productie sterk moeten terugschroeven. Airbus verwacht dat de productie de komende jaren 40% lager zal liggen.

 
Nieuws

Aanzienlijk minder krimp – Nevi PMI® juli 47.9

De Nevi PMI® van juli was 47.9, aanzienlijk hoger dan het cijfer van juni en een indicatie van een bescheiden verslechtering van de bedrijfsomstandigheden in Nederland.

 
Nieuws

Bodem in zicht voor Nederlandse industrie

De Nevi Inkoopmanagersindex over juli wijst erop dat de bedrijfsactiviteit in de Nederlandse industrie minder snel daalt. De index krabbelde op van 45,2 over juni naar 47,9 over juli. Dat is nog steeds onder de ‘neutrale’ stand van 50, maar de score van 47,9 duidt wel op een geringe afname van de bedrijfsactiviteit.

 
Nieuws

Nestlé zet blockchain in voor koffiebonen Nespresso

Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé lanceert voor Nespresso een online platform waar consumenten door blockchain technologie meer inzicht krijgen in de herkomst van koffie.

 
Nieuws

CSCO Unilever: ‘wendbaarheid tijdens coronacrisis belangrijker dan scenarioplanning’

De multinational (voedingsmiddelen en verzorgingsproducten) kreeg niet alleen te maken met toeleveringsproblemen, maar tegelijkertijd ook met een vraag die praktisch instortte.

 
Nieuws

Kijk onze webinars terug wanneer het jou uitkomt

We hebben 9 interessante webinars opgenomen die je kunt terugkijken.

 
Nieuws

Dossier: Inkoop en supply chains in de huidige Corona-tijd

Deze pagina vullen we dagelijks aan met interessante berichtgeving van diverse media over de rol van inkoop in de huidige Corona-tijd.

 
Nieuws

Gemeenten zijn langzame betalers

Met name door gemeenten worden veel van de ontvangen facturen niet binnen 30 dagen betaald. Dat blijkt uit de Monitor Betaaltermijnen overheid 2019.