0

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over inkoop en procurement.

Nieuws

Kritiek op biobrandstoffen Shell in Brazilië

Het Openbaar Ministerie in Brazilië heeft het Brits-Nederlandse energieconcern Shell opgeroepen zijn productie van biobrandstoffen in het Zuid-Amerikaanse land te herzien. Bij de huidige verbouwing van suikerriet worden de inheemse Guarani-indianen van hun land verdreven, en regelmatig ook mishandeld.

 
Nieuws

Taalbarrière kost inkoop steun

Het gebrek aan populariteit van inkoop onder stakeholders is onder andere te wijten aan slechte woordkeuze, organisatorische hierarchie en de neiging om zich te verschuilen achter regels. Dit zegt de chief people officer van de National Policing Improvement Agency (NPIA).

 
Nieuws

Ikea wil uitbreiden naar India

Het Zweedse woonwarenhuis Ikea heeft maandag India opgeroepen zijn grote retailmarkt ook voor buitenlandse bedrijven open te stellen. Tegelijkertijd kondigde de woonwarenhuisketen aan meer winkels te willen openen in China. Ikea-topman Mikael Ohlsson drong maandag bij de Indiase regering aan op versoepeling van de regels zodat het bedrijf ook in India winkels kan openen.

 
Nieuws

Nestlé optimaliseert supply chain koffie

Nestlé heeft plannen om de supply chain van zijn koffie te optimaliseren en het duurzaamheidsbeleid te verbeteren. Het bedijf wil over vijf jaar dubbel zo veel direct inkopen bij boeren en hun bedrijven.

 
Nieuws

Riskmanagement

Pan-Europees risicomanagementonderzoek In 17 Europese landen is breed onderzoek gedaan naar de status van risicomanagement binnen organisaties. NEVI kennismanager René van den Hoven is één van de initiatiefnemers in Nederland geweest en ook andere NEVI leden hebben er een belangrijke bijdrage aan geleverd.

 
Nieuws

Prestatiecontracten als aanjager van innovatie

Dit project wordt uitgevoerd door drs.

 
Nieuws

Prestatie-gebaseerde zorginkoop

Dit project wordt uitgevoerd door drs. Peter Dohmen, als beleidsadviseur zorginkoop werkzaam Achmea.

 
Nieuws

Advies duurzaam inkopen

Dit advies is in samenwerking opgesteld door VNO-NCW, MKB-Nederland, MVO Nederland, NEVI en De Groene Zaak en juni 2011 uitgebracht aan de Staatssecretaris voor Infrastructuur en Milieu.

 
Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren