Nevi
0
Nieuws

Sterke verbetering positie inkoper op arbeidsmarkt

Nieuws 12 augustus 2019

De werkloosheid onder inkoopprofessionals ligt met 1% flink onder het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête 2018 ‘Ambitie in inkoop’.

De positie van inkopers op de arbeidsmarkt is in 2018 (vergeleken met 2017) sterk verbeterd. Respondenten uit de industrie maken meer dan gemiddeld melding van verbetering van hun kansen op de arbeidsmarkt. De werkloosheid onder inkoopprofessionals ligt met 1% flink onder het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit de Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête 2018 ‘Ambitie in inkoop’. 



Inkoper is op zoek naar persoonlijke groei


65% van de inkopers zegt een andere baan te ambiëren (57% in 2016): 15% van deze groep is actief op zoek, 50% zoekt niet actief. De belangrijkste redenen om een andere baan te zoeken zijn: persoonlijke groei en ontwikkeling (35%), op flinke afstand gevolgd door hoger salaris (15%) en een interessantere organisatie (14%). 82 van de 100 inkoopprofessionals die op zich een andere baan willen, blijven het liefst werkzaam binnen het inkoopvak. Zij die voor een ander vakgebied kiezen, hebben vooral een voorkeur voor algemeen management, advies, logistiek en commercie.



De resultaten van de Deal!-NEVI Nationale Inkoopenquête 2018. Ambitie in inkoop worden uitgebreid gepresenteerd in Deal! van juni.



Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren