Nevi
0
Nieuws

PMI vlakt iets af - NEVI PMI® maart 61,5

Nieuws 03 april 2018

De NEVI PMI® vlakte na het record van februari iets af naar 61.5 in maart, het laagste niveau in vijf maanden.

De NEVI PMI® vlakte na het record van februari iets af naar 61.5 in maart, het laagste niveau in vijf maanden. Ook dit cijfer wijst nog steeds op een forse verbetering van de bedrijfsomstandigheden.


De productieomvang steeg in maart sterk. De grotere productieomvang werd ondersteund door een verdere flinke toename van de nieuwe orders. Deze toename was een van de grootste sinds het begin van dit onderzoek, maar wel de kleinste sinds oktober. De export orders lieten kleinste stijging zien in tien maanden.


De groei van de werkgelegenheid was iets minder groot dan de afgelopen records, maar bleef groter dan alle andere onderzoeksperiodes van dit onderzoek. Dit leidde tot de kleinste toename van de achterstanden in zes maanden.
De verlenging van de levertijden in maart was de grootste ooit. Dit ondanks een minder grote uitbreiding van de inkoopactiviteiten.


De inkoopprijsinflatie daalde naar het laagste niveau in zes maanden, maar bleef zeer hoog. De stijging van de verkoopprijzen was de op twee na grootste sinds juni 2011.


Lees ook het redactioneel commentaar van hoogleraar Arjan van Weele


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen