Nevi
0
Nieuws

Bombardier brengt inkoop en supply chain bij elkaar

Nieuws 31 oktober 2018

Het Canadese Bombardier, producent van vliegtuigen en treinen, heeft de afgelopen jaren de inkoop- en supply chain-functies nader tot elkaar gebracht om de toeleveringsketen naar de verschillende productie-units te stroomlijnen.

Het Canadese Bombardier, producent van vliegtuigen en treinen, heeft de afgelopen jaren de inkoop- en supply chain-functies nader tot elkaar gebracht om de toeleveringsketen naar de verschillende productie-units te stroomlijnen. Supply chain was tot dan toe te weinig zichtbaar en ‘verstopt’ in operations, inkoop en project management. CPO Benedict Lannoye wil met zijn team de componenten en onderdelen rechtstreeks en just in time gaan aanleveren aan de productielijnen.


Stijgend inkoopaandeel


De eerste stappen zijn inmiddels gezet: werd eerst 12 weken voorraad aangehouden, nu is dat acht weken en de doelstelling is twee weken. Het management van de magazijnen werd uitbesteed. Het bedrijf heeft nu nog zo’n 10.000 toeleveranciers en dat moeten er 2.000 worden, met 80 procent van de spend bij de top-100 leveranciers. Een uitgebreid interview met CPO Benedict Lannoye verscheen eerder in Deal! Lannoye vertelde daarin dat Bombardier zich wil concentreren op assemblage. Het inkoopaandeel zal dientengevolge verder toenemen.


Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen