Nevi
0
Nieuws

Hoogste cijfer ooit - NEVI PMI® november 62.4

Nieuws 01 december 2017

Dit is het hoogste cijfer sinds het begin van dit onderzoek in 2000.

De 200ste NEVI PMI® steeg van 60.4 in oktober naar een hoogtepunt van 62.4 in november. Dit is het hoogste cijfer sinds het begin van dit onderzoek in 2000 en overtreft het vorige record van 60.7 in februari 2011 ruimschoots. Stijgingen bij vier van de vijf PMI-componenten veroorzaakten de toename van de hoofdindex. De deelindexen voor de productieomvang, werkgelegenheid en voorraad ingekochte materialen bereikten bovendien een recordniveau.

 

De productie nam in ongekende mate toe als gevolg van een forse stijging van het aantal ontvangen nieuwe orders. Die deelindex bereikte een gedeelde tweede plaats sinds het begin van dit onderzoek in maart 2000 en was maar iets lager dan het recordniveau van februari 2011. De stijging van het aantal ontvangen nieuwe export orders was de grootste sinds februari 2011.

 

De bedrijven breidden hun inkoopactiviteiten aanzienlijk uit, wat leidde tot een recordstijging van de voorraad ingekochte materialen. Dit zorgde voor opnieuw een grotere verlenging van de levertijden: de grootste in ruim tien en een half jaar.

 

De groei van de werkgelegenheid bereikte een recordniveau. De inkoopprijzen stegen in de grootste mate sinds februari en de verkoopprijsinflatie bereikte het hoogste niveau in acht maanden.

 

Het optimisme onder de fabrikanten was minder groot dan in oktober, maar bleef uitermate hoog.

 

Redactioneel commentaar Van Weele

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen