Nevi
0
Nieuws

Grootste groei productie in 19 maanden, NEVI PMI® juli 56.0

Nieuws 15 april 2016

De NEVI PMI® van 56.0 was slechts een fractie lager dan de 56.2 van juni, het hoogste niveau in anderhalf jaar. Opvallend was de stijging van de productie, de grootste in negentien maanden. De nieuwe orders stegen aanzienlijk, maar wel in de kleinste mate in drie maanden. Daarentegen lieten de nieuwe export orders de snelste stijging in negentien maanden zien.

De NEVI PMI® van 56.0 was slechts een fractie lager dan de 56.2 van juni, het hoogste niveau in anderhalf jaar. Opvallend was de stijging van de productie, de grootste in negentien maanden.

 

 

 

De nieuwe orders stegen aanzienlijk, maar wel in de kleinste mate in drie maanden. Daarentegen lieten de nieuwe export orders de snelste stijging in negentien maanden zien.

De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk nam voor de eerste keer in negentien maanden toe, zij het bescheiden. De werkgelegenheid steeg voor de vijfde maand op rij, deze maand fors maar iets minder dan in juni.

 


De voorraad gereed product daalde opnieuw, maar minder dan in juni. De hoeveelheid materialen die werd ingekocht, was in juli opnieuw groter. Hiermee komt de huidige periode van groei op twee jaar. De voorraad ingekochte materialen bij de Nederlandse productiebedrijven bleef net als vorige maand licht stijgen. De levertijden werden in juli opnieuw langer, deze maand in de grootste mate sinds mei 2011.

 


De inkoopprijsinflatie bleef in juli aanzienlijk, al was deze enigszins lager dan in juni. De verkoopprijzen stegen voor de tweede keer op rij, al was deze stijging gering en kleiner dan de vorige maand.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder winkelen