Nevi
0

Kris Verburgh, MD

Wat zijn belangrijke nieuwe ontwikkelingen in de geneeskunde en biotechnologie? Hoe kunnen we langer gezond blijven? Hoe kunnen we het verouderingsproces vertragen en zelfs omkeren? In deze lezing bespreekt arts Kris Verburgh de toekomst van de geneeskunde en biotechnologie, en hoe nieuwe therapieën die onze gezondheid en levensduur drastisch zullen veranderen. Ook worden nieuwe biotechnologieën besproken die veroudering kunnen omkeren, en de rol van voeding en levensstijl in het vertragen van veroudering en om het risico te verminderen op verouderingsziektes zoals hart- en vaatziektes en dementie. 

Over Kris

Kris Verburgh is arts, onderzoeker en auteur. Zijn interesses zijn gezondheid, veroudering, en nieuwe ontwikkelingen in de geneeskunde en biotechnologie. 

 Hij bestudeert hoe (bio)technologische ontwikkelingen onze gezondheid en levensduur kunnen verbeteren, en de impact van de vierde industriële revolutie op onze lichamen, hersenen en de geneeskunde in het algemeen.

 Als onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel onderzoekt hij het verouderingsproces en hoe deze inzichten gebruikt kunnen worden om langer te leven, gezond te blijven en het risico te verminderen op verouderingsziektes zoals hartziekten en dementie. Hij creëerde ook een nieuw vakgebied, nutrigerontologie, dat de rol van voeding in veroudering bestudeert. 

 Hij is partner en scientific due diligence bij Longevity Vision Fund, een investeringsfonds dat investeert in de laatste nieuwe (bio)technologieën om onze gezondheid en levensduur te verlengen. 

 Hij is verbonden aan de Evolution, Complexity and Cognition Group aan de Vrije Universiteit Brussel, en bestudeert hoe complexiteit, creativiteit en intelligentie kunnen ontstaan in het universum, de natuur en onze geest. 

Verburgh schreef zijn eerste wetenschapsboek toen hij 16 jaar oud was. Hij is auteur van vier boeken.

Hij geeft zowel lezingen over nieuwe ontwikkelingen in de geneeskunde , gezondheidszorg en veroudering. Hij heeft lezingen gegeven voor het Europees Parlement, Singularity University, TEDx, instituten in binnen- en buitenland, organisaties, internationale bedrijven en verenigingen zoals Rotary en Mensa. 

LinkedIn

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren