Nevi
0
Trainingen

Webtooltraining ISO 20400

Het doel van het nieuwe Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) 2022-2025 is dat de ondertekenaars, via eigen opdrachtgeverschap en inkoop, samen krachtig bijdragen aan het bereiken van de maatschappelijke doelen. Om dit te bereiken organiseert het Ministerie van IenW samen met Nevi een ééndaagse training om organisaties verder te helpen en te komen tot een MVOI met behulp van de webtool ISO 20400 maatschappelijk verantwoordelijk inkopen.

Hoe draagt de webtooltraining ISO 20400 bij aan de uitvoering van het Manifest MVOI?

Tijdens de training werken we gezamenlijk om invulling te geven aan de afsrpaken uit het Manifest maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) door middel van de vragen in de Webtool ISO 20400. Hierdoor heeft u aan het eind van de training een ruwe schets van uw eigen verbeter-/actieplan MVOI hebt. Als uw organisatie reeds een MVI of een actieplan MVOI heeft, kunt u de resultaten gebruiken voor verbetering of actualisatie van dit plan en met vakgenoten kennis en ervaring over MVOI uitwisselen. De webtool ISO 20400 wordt kosteloos beschikbaar gesteld, waardoor u ook na de training ermee aan de slag kunt om de prestaties op het vlak van MVOI te blijven verbeteren. Deelname aan deze training is gratis.

Voor wie is de Webtooltraining ISO 20400 geschikt?

De training is bedoeld voor bestuurders, budgethouders/opdrachtgevers en inkopers en/of andere betrokkenen bij MVOI van aanbestedende diensten. Het is nuttig om deze training ook onder de aandacht te brengen van collega’s die kennis hebben van de duurzaamheidsambities. We ontvangen graag zowel medewerkers die kennis hebben over duurzaamheidsambities van de organisatie als de inkoper/inkoopadviseur! Kom vooral samen! Per organisatie kunnen er dus meerdere personen deelnemen aan deze workshop.

Webtooltraining ISO 20400

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • De stand van zaken rondom Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) beleid het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI)
  • Uitleg over de standaardrichtlijn ISO 20400 Maatschappelijk Verantwoord Inkopen
  • Hoe werkt de Webtool ISO 20400? 
  • Zelf aan de slag met de webtool en het maken van een eigen implementatie-/actieplan MVOI of het ophalen van extra input voor het MVOI actieplan van uw organisatie.

Ter voorbereiding/stukje huiswerk

U heeft een eigen laptop of tablet nodig, o.a. vanwege de digitale opdrachten. Wilt u aan het eind van de training een gedegen implementatie/actieplan hebben, dan is het raadzaam een overzicht van de ambities van uw organisatie op het gebied van MVI bij de hand te hebben.

Aanmelden  

Aanmelden kan via deze website. Er zijn per training max. 12 plaatsen beschikbaar. Dus zorg dat u er snel bij bent! Per organisatie ontvangen we graag twee aanmeldingen van mensen die hierbinnen een verschillende rol (bijvoorbeeld: bestuurder, budgethouder/opdrachtgever, duurzaamheidsadviseur, inkoper of contactmanager) in de MVOI keten hebben. 

Sprekers zijn:

  • 11 november: Hub Keulen
  • 24 november: Hans Kröder 


De praktijkexpert

Hans Kröder

Hans Kröder

Internationaal expert duurzaamheid en adviseur/ eigenaar Learn2improve your planet.

Lid Normcommissie ISO 20400 en MVO

Bekijk op LinkedIn

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Wil je met je team een training volgen dat toegespitst is op je branche of organisatie?  Nevi voor organisaties
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  
Op de pagina STAP-budget vind je alle informatie. STAP-budget

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Webtooltraining ISO 20400

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren