0
Trainingen

Succesvol inkopen in China

Een sourcing- en inkooptraject in China opzetten? Volg dan de training Succesvol inkopen in China en leer wat de wettelijke voorwaarden zijn om te kunnen importeren uit China. Na deze training heb je: 

 • Kennis van de culturele aspecten in China in relatie tot inkopen en onderhandelen
 • Kennis van de regelgeving voor import uit China en van de inhoudelijke (en juridische aspecten) bij contractering
 • Geleerd hoe je een sourcing- en inkooptraject in China op kunt zetten en hoe je een eigen inkoopplan maakt en uitvoert

Over deze training

Aantal plekken
0
Prijs
€ 795,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 655,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product of een deel van dit product te bestellen. Voor meer informatie, neem contact op via 088 - 33 00 700.

Bekijk incompany mogelijkheden

Invoerrechten in China

Producten bestellen vanuit China lijkt vaak voordelig. De producten zijn lager geprijsd dan in Nederland en ze lijken te voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen. Toch komen de meeste mensen voor de verrassing te staan op het moment dat het inklaringsbedrijf om invoerrechten uit China vraagt. Met welke kosten moet je nu echt rekening houden?  

Invoerrechten en btw

Invoerrechten en btw zijn termen die je veel tegen komt bij het importeren van producten uit China. Je betaalt voor elk product invoerrechten en btw 

Inklaringskosten

Inklaringskosten zijn kosten die toegekend worden door het inklaringsbedrijf of de douane voor het behandelen van de inklaring van de goederen. De inklaringskosten worden opgebouwd uit btw, douanerechten, opslagkosten en administratieve kosten. De inklaringskosten kunnen fors oplopen.

Waarom een training Succesvol inkopen in China?

Het idee dat China alleen maar interessant is voor grote volumes is al lang achterhaald. Vele bedrijven gingen je al voor op het China-pad. In deze training geven wij je meerdere modeldocumenten (o.a. RFI, RFQ, QC, Contracten) die je bij dit traject zullen ondersteunen. Je krijgt inzicht in de belangrijkste aspecten die zakendoen met China typeren. Er zijn namelijk een aantal punten waar je rekening mee moet houden voor je gaat importeren uit China. Na deze training ben je in staat om deze aspecten in jouw business case te integreren en succesvol te implementeren. Aan de hand van vele praktijkvoorbeelden maak je kennis met de culturele, wettelijke en logistieke aspecten van zaken doen met China. Na afloop van deze training ben je in staat om zelfstandig een sourcing- of inkooptraject in China uit te voeren.

Voor wie is de training Succesvol inkopen in China geschikt?

De training is geschikt voor iedereen die een inkooptraject in China wil opstarten, of zaken gaat doen met of in China. Wil je bijvoorbeeld een dropshipping project starten of ben je benieuwd hoe je producten van AliExpress succesvol kan importeren, dan is deze training geschikt voor jouw onderneming.

Succesvol inkopen in China

Momenteel zijn er geen data gepland of zijn de geplande sessies al vol. Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met Nevi via 088 330 0700 of info@nevi.nl.

Wat komt er tijdens de training aan bod?

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

De culturele aspecten van zaken doen in China

 • Culturele aspecten van China
 • Invloed van de culturele aspecten op het zaken doen in China

Het wettelijke kader van zaken doen in China

 • Import- en exportbeperkingen en -bevorderingen (Nederland versus China)
 • Inhoud van een contract en de naleving ervan
 • Meest gebruikte betalingsvoorwaarden
 • Geheimhouding en NDA (Non disclosure agreement)
 • Het opzetten van een juridische entiteit (offshore)

Logistieke aspecten van zaken doen in China

 • Het opzetten van een sourcingplan (van inkoopmarktonderzoek tot preferred supplier)
 • Meeste gebruikte leveringsvoorwaarden en het gebruik van vervoersdocumenten (Incoterms)
 • Rol van de expediteur en de douane
 • Rol van intermediairs

Valkuilen en kansen van zaken doen in China

 • Juridische aandachtspunten
 • De organisatorische verankering in de eigen organisatie
 • Uitwerking van een eigen plan van aanpak

Werkvormen

Van tevoren ontvang je een voorbereidingsopdracht. Vervolgens werk je deze opdracht verder uit in de training tot een compleet sourcing-plan. Je krijgt hierbij inhoudelijke feedback van onze professionals. Tijdens de presentaties vinden groepsdiscussies plaats en zal de trainer voorbeelden aandragen die je meer inzicht geven in je kansen voor inkoop in China.

Ook incompany

Deze training organiseren wij ook incompany. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

De praktijkexpert

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Succesvol inkopen in China

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren