Nevi
0
Trainingen

Strategisch Onderhandelen en Dealmaking

Tijdens de tweedaagse training Strategisch onderhandelen en dealmaking leer je vanuit een systemische visie de regie te nemen over je onderhandelingen. Na deze training heb je: 
  • Handvatten om jouw onderhandeling voor te bereiden en te regisseren van begin tot einde
  • Geleerd hoe je een effectieve strategie uit kunt zetten en deze succesvol tactisch uit te voeren
  • Kennis opgedaan hoe je zowel het rationele brein als het emotionele brein van jouw onderhandelpartners kunt beïnvloeden

Over deze training

Aantal plekken
10
Prijs
€ 1.995,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 1.695,00 excl. btw

Deze training geven wij allen incompany. Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Bekijk incompany mogelijkheden

Waarom een training Strategisch onderhandelen en dealmaking?

Onderhandelen in complexe situaties vraagt om verdieping en verbreding van onderhandelkennis en -vaardigheden. In een competitieve omgeving, met vaak langdurige relaties en onderlinge afhankelijkheid, is het een lastige opgave om gezamenlijke belangen en strijdige proposities te verzoenen. Zeker als één van de partijen een sterkere positie heeft. Maar het is wel degelijk mogelijk. Het vraagt om een systematische manier van onderhandelen waarbij rekening wordt gehouden met diverse dilemma’s die de onderhandeling beïnvloeden. Hoe om te gaan met de balans tussen waarde creatie en waarde claimen? Hoe evenwicht vinden tussen samenwerken en het conflict aan durven gaan? Hoe de economische en psychologische factoren tijdens de onderhandeling te combineren? Hoe behoud ik zelf balans en rust tijdens het onderhandelproces?

Voor wie is deze training geschikt?

De training is vooral relevant voor senior professionals die ervaring hebben met onderhandelingen en zijn of haar kennis en vaardigheden stevig wil verdiepen. De training is geschikt voor directieleden, (senior) managers, ervaren professionals die zelf onderhandelingen uitvoeren en voor hen die onderhandelingen moeten aansturen. Deelnemers zijn actief in externe en/of interne onderhandelingen, commercieel (inkoop/verkoop), beleidsmatig of bestuurlijk.

   

Wat komt er tijdens de training aan bod?

Tijdens de tweedaagse training Strategisch onderhandelen en dealmaking leer je vanuit een systemische visie de regie te nemen over je onderhandelingen. Door gestructureerd de zes kernfactoren in zowel de voorbereiding als uitvoering te doorlopen beïnvloed je het onderhandelproces en de uitkomst in jouw voordeel. De training bestaat uit een combinatie van theorie, reflectie en vertaling naar eigen praktijk en diverse simulaties en onderhandeloefeningen. Zowel rationele economische als emotionele psychologische aspecten die een rol spelen tijdens onderhandelingen worden behandeld. De training zit vol praktische, direct toepasbare onderhandeltactieken die aan de hand van een handig conceptueel model overzichtelijk worden gestructureerd.

Werkwijze

De training bestaat uit een combinatie van theorie, reflectie en vertaling naar eigen praktijk en diverse simulaties en onderhandeloefeningen. De training zit vol praktische, direct toepasbare onderhandeltactieken die aan de hand van een handig conceptueel model overzichtelijk worden gestructureerd.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren