0
Trainingen

Professioneel opdrachtgeverschap: de basis op orde

Met deze 2-daagse training ontwikkel jij je tot expert-niveau van de professionele opdrachtgeversrol. Na deze training heb je:
  • Een persoonlijk actieplan om de opgedane kennis en vaardigheden direct toe te passen bij de corporatie waar je werkt
  • Een praktisch kompas om op een professionele manier kosten en kwaliteit positief te beïnvloeden
  • De juiste tools om te komen tot vergaande samenwerkingscontracten met leveranciers en aannemers

Waarom de training Professioneel opdrachtgeverschap volgen?

De lasten van corporaties hebben een grote impact op hun daadkracht. Daarom is het extra belangrijk dat je de sociaal-maatschappelijke doelstellingen stevig verankert in een strategisch (voorraad)beleid. Je vertaalt dit beleid vervolgens naar een opdrachtgeversstrategie. Met deze training ontwikkel je jezelf tot expertniveau van de professionele opdrachtgeversrol. Je zet een methodische aanpak op. Aan de hand van verschillende invalshoeken en analyses leg je de basis voor concrete, strategische actieplannen, tenders en complexe samenwerkingsvormen. Je maakt bewuste keuzes om te komen tot de juiste tenderaanpak en beoordelingsmethodieken en tot vergaande samenwerkingscontracten met leveranciers en aannemers.

Voor wie de training Professioneel opdrachtgeverschap geschikt?

Deze training is voor (aankomend) inkopers, projectleiders, hoofden technisch beheer en onderhoud bij woningcorporaties, met kennis en ervaring op het gebied van professioneel opdrachtgeverschap.

LET OP: inschrijven is alleen mogelijk voor medewerkers van woningcorporaties die lid zijn van AEDES!

Professioneel opdrachtgeverschap: de basis op orde

Welke onderwerpen komen er aan bod?

Deze training behandelt de volgende onderwerpen:

  • Van organisatie- tot opdrachtgeversstrategie
  • Marktbenadering en resultaatgerichte samenwerkingsvormen, zoals Best Value
  • Handelingskaders en gevolgen voor de samenwerking
  • Voordelen van een methodische aanpak
  • Persoonlijk actieplan
  • De ontwikkeling naar project-ongebonden opdrachtgeverschap als onderdeel van de strategievorming

Werkvormen

Theorie en praktische vaardigheden wisselen elkaar af. Je gaat aan de slag met jouw persoonlijke actieplan om tot professioneel opdrachtgeverschap te komen.

De praktijkexpert

Karin van IJsselmuide

Manager Maatschappelijke Programma's

Voorzitter commissie ISO 20400 Sustainable Procurement

Bekijk op LinkedIn

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Professioneel opdrachtgeverschap: de basis op orde