0
Trainingen

Leergang Inkopen in de Industrie en FMCG

Een ‘deep dive’ in end-2-end procurement binnen de maakindustrie & FMCG. Ontdek hoe je de ketenperformance kunt verbeteren en leer hoe je met een regisserende houding zelf het verschil maakt. Na deze training heb je:
 • Inzicht in het identificeren van concrete kansen en mogelijkheden in de keten en intern
 • Handvatten om het geleerde direct om te zetten in concrete acties in jouw bedrijf
 • De meest actuele vakkennis waarmee je innovatie kunt aanjagen

Over deze training

Max. aantal deelnemers
13
Prijs
€ 4.495,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 3.895,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product te bestellen. Interesse? Neem contact op via 088 - 33 00 700.

Incompany offerte aanvragen

Leergang inkopen in de industrie en FMCG

Dagelijks heb je te maken met veeleisende klanten en een hoog competitieve afzetmarkt. Daarbij bepalen de prestaties van je leveranciers in grote mate de klanttevredenheid en je concurrentiepositie. Het belang van procurement is groot: jullie bedrijfsperformance is direct afhankelijk van de performance van de leveranciers. En jij hebt een sleutelrol. De complexe taak om de inkoopketen goed te managen en er het maximale uit te halen. Waarbij je afhankelijk bent van nieuwe technologieën, wisselende marktomstandigheden en specialistische leveranciers: een continue uitdaging. Wil jij in dit krachtenveld de optimale strategische keuzes maken? Dan is de 6-daagse leergang inkopen in de industrie & FMCG je op het lijf geschreven.

Waarom een Leergang inkopen in de industrie en FMCG?

Je bent al langere tijd actief in procurement en je wilt je verder ontwikkelen. Of het nu gaat om de maakindustrie, pharma of FMCG: de uitdagingen zijn vergelijkbaar. Waar zitten de potentiële verstoringen in de supply chain? Aan welke knoppen kun je draaien? Hoe identificeer je kansen en mogelijkheden, intern en in de keten? En hoe pak je die kansen? Meteen morgen al! De leergang brengt je snel op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van procurement binnen de industrie en geeft je handvatten waar je direct in de praktijk mee aan de slag kunt. We richten ons nadrukkelijk op het krachtenveld in de gehele keten en ook op jouw rol in de organisatie als geheel. Je leert hoe je als inkoper een proactieve, regisserende houding kunt aannemen en hoe je interne en externe krachten kunt verbinden.

Voor wie is de leergang inkopen in de industrie en FMCG?

Dit programma is specifiek bedoeld voor procurement professionals in de industrie die al enkele jaren ervaring hebben en nu een verdiepingsslag op hun vakgebied willen maken. Ben je inkoper, product manager, sourcing manager of category manager? Wil je de meest actuele kennis en inzichten opdoen over end-2-end procurement? Dan kun je met deze leergang in een paar dagen een stevige ontwikkeling doormaken. Ook als je eerder inkoopervaring opdeed in een andere branche en recent bent overgestapt naar de industrie & FMCG heeft de leergang je veel te bieden.

De leergang inkopen in de industrie en FMCG is ook beschikbaar in het Engels (op andere data).

Leergang Inkopen in de Industrie en FMCG

Momenteel zijn er geen data gepland of zijn de geplande sessies al vol. Heb je interesse, dan kun je contact opnemen met Nevi via 088 330 0700 of info@nevi.nl.

Welke onderwerpen komen aan bod?

De eerste helft van de leergang is in drie gelijke delen gericht op theorie, best practices en toepassing/casuïstiek. In de tweede helft van de leergang wordt - steeds per dag - een uitdagend thema diepgaand aangepakt.

Basistrack (3 dagen)

 • Inkoopevolutie binnen industriële bedrijven
 • Inkoopplan uitlijnen op business & productketens
 • Smart sourcing en actieve benchmarking
 • Commodity riskmanagement
 • Value chain mapping in de praktijk
 • Supplier impact verhogen via SRM
 • Supplier enabled innovation

Verdiepingstracks (3 dagen)

Dag 1 - Inkopen van grondstoffen

 • Op basis van marktkennis bouwen aan scenario’s en kansen 
 • Beheersen van kansen en risico’s 
 • Optimaliseren van bestelprocessen en -frequenties

Dag 2 - Inkopen van verpakkingen

 • Opbouw van verpakkingen en -cost drivers
 • Inzicht en marktintelligence toepassen in prijsscenario’s
 • Optimalisering van planning en inkoop

Dag 3 - Inkopen van transport

 • Transportmodaliteiten in relatie tot inkoop
 • Kostenfactoren in transport
 • Transport door de hele keten
 • Reverse logistics

Werkvormen

Deze leergang helpt je afrekenen met steeds terugkerende problemen in je werk, wijst de weg naar innovatie en stimuleert je om kansen te grijpen. Het programma heeft een dynamische, interactieve structuur. Aan de hand van actuele cases en best practices ontdek je hoe je de inkoopketen naar een hoger niveau brengt. Je werkt samen in klein groepjes professionals van je eigen level, die in hun functie voor net zulke uitdagingen staan als jij. Je zult beslist gegrepen worden door het hoge energiegehalte en brengt daardoor veel inspiratie terug naar je eigen werkplek.

We werken samen met kennispartner Solvint.

De praktijkexpert

Manu Matthyssens

SOLVINT, Procurement & Supply Chain Management MANAGERS & MORE, Project & Interim Management

Bekijk op LinkedIn

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Leergang Inkopen in de Industrie en FMCG