0
Trainingen

Leergang Inkopen GWW

Deze leergang behandelt alle branche specifieke facetten die komen kijken bij de inkoop van grond-, weg- en waterbouwprojecten (GWW). Na deze training heb je:
 • Begrip van specifieke wetten en het inkoopbeleid bij GWW-projecten
 • Handvatten om tot een inkoopstrategie te komen
 • Het officiële ‘CROW-NEVI-certificaat Inkopen GWW’

Over deze training

Max. aantal deelnemers
16
Prijs
€ 2.995,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 2.995,00 excl. btw

Op dit moment is het niet mogelijk om dit product te bestellen. Interesse? Neem contact op via 088 - 33 00 700.

Incompany offerte aanvragen

Incompany 

Deze training organiseren wij alleen nog incompany. Benieuwd wat wij voor jou organisatie kunnen betekenen? Bel voor meer informatie: (088) 330 07 00.

Waarom een leergang inkopen speciaal voor GWW?

De inkoop van grond-, weg- en waterbouwprojecten is een specialisme binnen publieke inkoop. Er gelden specifieke wetten en regels - en daar blijft het niet bij. Het vakjargon is anders, aannemers hebben hun eigen bedrijfscultuur en onderwerpen als duurzaamheid krijgen relatief veel aandacht. In deze leergang worden al dat soort branchespecifieke facetten uitvoerig behandeld. Uiteraard komt daarbij theorie aan bod, maar centraal staan praktijkcases en directe bruikbaarheid van de lesstof. Om die reden worden de lessen verzorgd door ervaren inkoop- én GWW-trainers. Bovendien nemen zowel GWW-professionals als inkoopprofessionals deel, waardoor deelnemers inzicht in elkaars vak krijgen en een basis voor betere samenwerking ontstaat.

Waarom een Leergang inkopen GWW volgen?

Inkopen, doe je dat met technische professionals of met fulltime inkopers? Die vraag schetst de worsteling bij veel aanbestedende diensten binnen de GWW. Inkopers hebben geen verstand van de GWW en technische professionals snappen niet dat inkopen een vak apart is. Dat zijn de clichés. Maar de realiteit is dat beide ‘bloedgroepen’ elkaar hard nodig hebben, en samen moeten werken, om een aanbesteding succesvol te maken. Om die samenwerking te stimuleren is deze leergang ontwikkeld. Ons advies is daarbij: ga met een collega van die andere ‘bloedgroep’. Inkoper en technische professional samen in de schoolbanken. Is dat geen mooi begin van een betere samenwerking?

Voor wie is de Leergang inkopen GWW geschikt?

Nevi en CROW (het kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur) hebben deze leergang samen ontwikkeld. Deze leergang is geschikt voor iedereen die in korte tijd een allround GWW-inkoopprofessional wil worden. Je kunt deze opleiding volgen als je beschikt over de nodige basiskennis en enkele jaren werkervaring hebt opgedaan op het gebied van inkopen en aanbesteden. Je werk- en denkniveau is hbo of hoger.

Programma

Theorie, praktijk, discussie en cases wisselen elkaar af. Daardoor krijg je in een afwisselende setting tal van structuren, handvatten en praktische tips over inkopen in de GWW aangereikt. De leergang kenmerkt zich door het daadwerkelijk uitvoeren en ervaren van de lesstof, en wordt afgesloten met het geven van een eigen presentatie.

Dit komt tijdens de leergang aan bod:

Dag 1: De werelden van inkoop en GWW 

Op deze dag wordt aandacht besteed aan invalshoeken vanuit de inkoop en de GWW. Waar liggen de verschillen en tegenstrijdigheden tussen deze werelden? Vullen ze elkaar aan of kunnen we nog van elkaar leren? Denk hierbij aan onderwerpen zoals:

 • Cultuurverschillen
 • Wettelijk en normatief kader
 • Vakjargon
 • Integriteit
 • Het dumpermodel: de integrale aanpak

Dag 2 en 3: Professioneel inkopen en aanbesteden binnen de GWW

In twee dagen werk je aan de hand van eigen ingebrachte projecten. Hierbij wordt ingegaan op:

 • Inkoop- en GWW-strategie
 • Marktverkenning en marktanalyse
 • Samenwerking- en contractvormen 
 • Ketensamenwerking
 • Ontwerp- en specificatieproces (waaronder oplossingvrij specificeren en systems engineering)
 • GWW-criteria en EMVI: hoe geef je dit vorm?
 • Duurzaam GWW
 • Omgevingsmanagement
 • Nieuwe ontwikkelingen

Dag 4: Learning by doing

Deelnemers gaan aan de hand van een aansprekend realistisch project met elkaar aan de slag. Je doorloopt hierbij het hele inkoop- en GWWproces.

Dag 5: Afsluitende dag

Deze dag staat in het teken van het delen van praktijkervaringen.

 • Twee gastsprekers vertellen over hun ervaringen met inkoop in de GWW
 • Presentaties van eigen projecten en/of de case van dag 4
 • Uitreiking certificaten en afsluitende borrel 

Trainingsduur

5 bijeenkomsten van elk 2 dagdelen, verdeeld over een periode van maximaal 6 weken.

Kennisbundel: alle kennis in één

Bij inschrijving voor deze cursus ontvang je (voor aanvang van de leergang) 6 maanden toegang tot de Online Kennismodule Aanbesteden en vier E-learning modules (EMVI/Gunnen op waardeFunctioneel specificeren,Systems Engineering en RISMAN methode). Tijdens dag 1 van de leergang wordt toegelicht welke (delen van) deze modules je door moet nemen in het kader van de leergang.

Samenwerking CROW en Nevi

Uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van WOW/Pianoo bleek dat er een grote behoefte was aan opleiding gericht op de Inkoop GWW. CROW en Nevi hebben hiervoor hun kennis bijeen gebracht om hier een unieke leergang voor te ontwikkelen. 

         

 


De praktijkexperts

Chantal Schrijver

Senior Adviseur aanbesteden, contracten en risicomanagement (Tauw bv)

Bekijk op LinkedIn

Karin van IJsselmuide

Manager Maatschappelijke Programma's

Voorzitter commissie ISO 20400 Sustainable Procurement

Bekijk op LinkedIn

Veelgestelde vragen

Vrijwel alle trainingen worden ook incompany gegeven. Volg met je team een training toegespitst op je branche of organisatie of pak met maatwerk jullie specifieke uitdagingen aan. Interesse? Lees meer over incompany en maatwerk.
Bij een aantal hotels neemt Nevi tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. Het beste is dus om zelf rechtstreeks contact op te nemen met de accommodatie en te informeren naar de mogelijkheden en prijzen. 
Bij veel trainingen maken we gebruik van een online leeromgeving. Hier kun je je studiemateriaal altijd en overal raadplegen.  
Je krijgt een certificaat van deelname, studiemateriaal, lunch, hapjes en drankjes.  

Naast de erkende opleidingen heeft Nevi ook een ruim aanbod van leergangen, masterclasses en trainingen.  

Wil jij je inkoopkennis vergroten, maar heb je geen tijd voor een langdurige opleiding? Kies dan voor leergang. In onze leergangen komen de meest essentiële onderdelen uit onze opleidingen in hoog tempo aan bod.   

In onze masterclasses staan relevante theorieën en hun toepasbaarheid in de inkooppraktijk centraal. 
  
Wil jij in één of enkele dagen worden bijgespijkerd op specifieke thema’s, zoals aanbesteden, Best Value Procurement of kostenmanagement, dan is een training voor jou een goede keuze.  

Werkgevers die gedurende de coronacrisis een beroep (willen) doen op loonkostensubsidie, de NOW-regeling, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren zich te laten omscholen of bijscholen. Wil je meer weten over om- of bijscholen via Nevi? Of heb je een scholingsvoucher van het UWV? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies, we helpen je er graag bij!
Nevi stelt de veiligheid van haar bezoekers, cursisten en medewerkers voorop. Wij volgen de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet en laten ons hierin leiden door het advies van het RIVM over de eventueel te nemen maatregelen. Bekijk alle veelgestelde vragen over Nevi en het Coronavirus

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met ons Klant contact center, wij helpen je graag verder!

Leergang Inkopen GWW