Nevi
0
Trainingen

Applying Game Theory in Negotiations

Game Theory is het volgende niveau in inkoop en onderhandeling. Het is dus belangrijk om te weten hoe je Game Theory toepast in onderhandelingen. Tijdens deze training komt het volgende aan bod:
  • Waarom de toepassing van Game Theory tot veel betere onderhandelingsresultaten leidt vergeleken met traditionele onderhandelingen, op basis van Total Cost of Ownership (TCO)
  • Je verwerft inzicht in veilingmethodes en leert wanneer en hoe je ze het beste kunt gebruiken
  • Je leert hoe je een rule-based inkoopproces ontwerpt aan de hand van echte casestudy's

Over deze training

Aantal plekken
10
Prijs
€ 1.995,00 excl. btw
Ledenprijs
€ 1.695,00 excl. btw

Deze training geven wij alleen incompany. Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Bekijk incompany mogelijkheden

Wat is de workshop Applying Game Theory in negotiations?

Game Theory toepassen in onderhandelingen is een intensieve 2-daagse workshop waarin je leert hoe rule-based onderhandelingen tot veel betere onderhandelingsresultaten kunnen leiden dan traditionele onderhandelingen.

Deze methode is al succesvol gebleken in verschillende belangrijke sectoren, zoals automotive, banken en telecom. Daar leidde Game Theory tot dubbelcijferige TCO-verbeteringen ten opzichte van traditionele onderhandelingen.

Aan de hand van onderhandelingsspellen en uitgebreide casestudy's leer je wat de belangrijkste factoren zijn die je onderhandelingspositie beïnvloeden en hoe je die in je voordeel kunt gebruiken. Je leert hoe je gestructureerde regels opstelt om ook in complexe onderhandelingssituaties effectief te onderhandelen.

Gebleken is dat inzicht in onderliggende theorieën, zoals de Bargaining Theory, Auction Theory en Mechanism Design – bekroond met verschillende Nobelprijzen – de basis voor succesvolle onderhandelingen vormt.

Voor wie is de workshop Applying Game Theory in negotiations?

Deze workshop is relevant voor zowel de publieke als de private inkoopsector. Op verzoek kan de workshop op maat worden aangepast voor een specifieke sector (bijv. openbare aanbestedingen of financiële diensten) door voorbeelden en casestudy's uit de betreffende sector te gebruiken. 

Doelgroep: midden- en hoger management van inkooporganisaties. Mensen betrokken bij strategische inkoop (bijv. inkoopmanagers, strategische inkopers, procurement managers, etc.).

   

Wat leer je tijdens de workshop Applying Game Theory in negotiations?

De theorie en toepassing van Game Theory in onderhandelingen (waaronder Bargaining Theory, Auction Theory en Mechanism Design), optimale toekenning en onderhandelingsprocessen voor inkoopfunctie, sterke onderhandelingspositie in bilaterale en multilaterale onderhandelingen, voorbereiding en uitvoering van rule-based onderhandelingen, aan de hand van oefeningen en echte casestudy's.

Taal

Deze training wordt in het Engels gegeven.

Methode

De verschillende onderwerpen worden behandeld aan de hand van leerstof en diverse (onderhandelings)oefeningen en casestudy's. De in de workshop gebruikte casestudy's zijn gebaseerd op daadwerkelijke toepassingen van Game Theory. Deelnemers aan de workshop krijgen eerst de kans deze casestudy's zelf 'op te lossen' voordat we de casestudy's en de resultaten bespreken. 

Deelnemers hoeven geen voorbereidend werk te doen. 

Samenwerking

Deze training werkt Nevi samen met TWS Partners, marktleider op het gebeid van Game Theory voor de inkoopsector.

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren