Masterclass Prof. inkoop & inkoopsamenwerking

Realiseren van kostenreducties en het verkrijgen van meerwaarde voor dezelfde inkoopuitgaven. Exclusief voor bestuurders en directies van woningcorporaties!

 

Na deze training heb je

geleerd wat de inkoopfunctie binnen jouw organisatie omvat en wat het vraagt om inkoop gericht te professionaliseren
kennis van hoe je een inkoopsamenwerking met andere woningcorporaties opzet
geleerd hoe je de inkoopmanager in jouw eigen organisatie kunt aansturen en om als klankbord voor hem of haar te dienen.

Professionalisering van inkoop leidt tot aanmerkelijke kostenreducties en meerwaarde voor dezelfde inkoopuitgaven. Deze masterclass richt zich op de vraag hoe je dit kunt realiseren.

Woningcorporaties kennen min of meer dezelfde taken en activiteiten. Zij werken vaak met dezelfde leveranciers, aannemers en onderaannemers. Zij kopen vaak dezelfde producten, diensten en oplossingen. Gezien de financiële druk op woningcorporaties is het van belang om te besparen en een betere waarde te creëren voor het geld dat je in de relatie met leveranciers besteedt. Door inkoopsamenwerking kun je dit bewerkstelligen. De vraag is hoe je binnen de woningcorporatiessector tot effectieve inkoopsamenwerking kunt komen. De masterclass richt zich eveneens op de vraag welke modellen voor inkoopsamenwerking vanuit de praktijk denkbaar zijn en welk model voor een specifieke regio het beste is.

Deze eendaagse masterclass wordt exclusief aangeboden aan bestuurders en directies van woningcorporaties en wordt verzorgd door prof. dr. A.J. Van Weele, NEVI hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven en topadviseur op het gebied van inkoop, contractmanagement en uitbesteding.

De inhoud van het programma situeert zich op academisch niveau. Voorbereiding bestaat uit twee casestudies en twee artikelen, die voorafgaand aan het programma moeten worden bestudeerd. Het programma heeft een sterk interactief karakter en vormt een evenwichtige combinatie van theorie en praktijk. Aan het einde van het programma zal reflectie op de eigen praktijk plaatsvinden.

Programma:

 • De rol van inkoop binnen woningcorporaties:
  - definities: inkoopfunctie versus inkoopafdeling
  - belang van inkoop binnen woningcorporaties
  - inkoopproces management: waarom inkoop te belangrijk is om aan inkopers over te laten
  - leveranciers als bron van concurrentievermogen inkoop: kostenreductie, risicomanagement en waardecreatie.
 • Identificeren van inkoop besparingspotentieel + opzetten van Quick-Win inkoopacties
 • Mythen en waarheden over inkoop samenwerking: vijf coördinatiemodellen
  - centraal versus decentraal inkopen
  - hybride inkoopcoördinatie modellen
  - over samenwerkingscoherentie + inkoopvolwassenheid als succesvariabelen
  - inkoopontwikkelingsmodel: zes fasen voor professionalisering van inkoop
 • Inkoop samenwerking en ongewenst leveranciersgedrag
 • Inkoopprofessionalisering + inkoop samenwerking: wat te doen en niet te doen? 

Praktische informatie

Tijdsduur

1-daagse masterclass van 09.00 – 17.00 uur.

Voor wie is de masterclass geschikt

Deze 1-daagse masterclass hebben wij exclusief georganiseerd voor bestuurders en directies van woningcorporaties. De masterclass wordt gegeven prof. dr. A.J. Van Weele, NEVI hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven en topadviseur op het gebied van inkoop, contractmanagement en uitbesteding.

*De eendaagse masterclass is exclusief bestemd voor directieleden en bestuurders binnen de woningcorporaties. Voor bestuurders levert het programma 8 permanente educatiepunten op.*

NEVI basic

€ 1.295,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 995,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)