Masterclass Excellent Opdrachtgeverschap

Eendaagse masterclass over hoe professioneel opdrachtgeverschap binnen de corporatie aangescherpt, geborgd en verankerd kan worden. Exclusief voor bestuurders en directies van woningcorporaties!

Na deze training heb je

inzicht in en overzicht van de verschillende aspecten van professioneel opdrachtgeverschap en de vertaling naar de eigen woningcorporatie
de kennis om een goed beeld te hebben en een weloverwogen oordeel te kunnen vormen over de strategische focus t.a.v. opdrachtgeverschap
kennis om eigen vragen en overwegingen te kunnen formuleren t.a.v. het bepalen van kansen en/of risico’s van professioneel opdrachtgeverschap
kennis en inzichten om in te schatten wanneer een interventie nodig is en welke passend en effectief is t.a.v. professioneel opdrachtgeverschap voor de eigen corporatie

Woningcorporaties hebben de belangrijke maatschappelijke taak om betaalbare sociale huisvesting te verzorgen. Jaarlijks zetten woningcorporaties voor ruim 7 miljard euro aan nieuwbouw, renovatie en onderhoud in de markt. Dit is een complexe uitdaging in een omgeving met vele stakeholders en belangrijke besluitvorming. Professioneel opdrachtgeverschap biedt de kans tot kostenreductie, beheersing van risico's en innovatieve, efficiënte oplossingen.

De masterclass wordt exclusief aangeboden aan bestuurders en directies van woningcorporaties en wordt verzorgd door Prof. Dr. Arjan van Weele, NEVI Hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven en top-adviseur op het gebied van inkoop en contractmanagement. Voor bestuurders levert deze masterclass 8 PE-punten op.

Programma:

 • Professioneel opdrachtgeverschap (PO) in de context van de woningcorporaties
 • Kansen van PO voor de corportatie: costs, risks, value (innovatie)
 • (Veranderende) rol van bestuurders
  - governance en risicomanagement
  - competentiemanagement
  - gedragscode, ethiek en MVO binnen opdrachtgeverschap
 • Uitvoeringsfasen van PO
  - planfase: bepalen streefbeeld en veilig stellen van financiële middelen
  - functioneel versus technisch specificeren
  - uitvragen van (onder)aannemers: concurrentiestelling versus Best Value Procurement
  - contractmanagement en contractvorment bij aanbesteding van werken en diensten
  - borgen van professioneel opdrachtgeverschap
 • 10 vragen die je jezelf als bestuurder moet stellen ten aanzien van PO

Werkwijze

De inhoud van het programma situeert zich op academisch niveau. Voorbereiding bestaat uit twee casestudies en twee artikelen, die voorafgaand aan het programma moeten worden bestudeerd. Het programma heeft een sterk interactief karakter en vormt een evenwichtige combinatie van theorie en praktijk. Aan het einde van het programma zal reflectie op de eigen praktijk plaatsvinden.

Praktische informatie

Tijdsduur

1-daagse masterclass van 09.00 – 17.00 uur.

Voor wie is deze masterclass geschikt?

Deze 1-daagse masterclass is exclusief bestemd voor directieleden, bestuurders of leidinggevenden binnen de woningcorporaties. Het programma levert je 8 permanente educatiepunten (PE) op. De masterclass wordt gegeven prof. dr. A.J. Van Weele, NEVI hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven en topadviseur op het gebied van inkoop, contractmanagement en uitbesteding.

NEVI basic

€ 1.295,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 995,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €235,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)