Leergang Inkopen in de Industrie en FMCG

Een ‘deep dive’ in end-2-end procurement binnen de maakindustrie & FMCG. Ontdek hoe je de ketenperformance kunt verbeteren en leer hoe je met een regisserende houding zelf het verschil maakt.

Na deze training heb je

Identificeren van concrete kansen en mogelijkheden in de keten en intern
Handvatten om het geleerde direct om te zetten in concrete acties in jouw bedrijf
De meest actuele vakkennis waarmee je innovatie kunt aanjagen

Leergang inkopen in de industrie en FMCG

Dagelijks heb je te maken met veeleisende klanten en een hoog competitieve afzetmarkt. Daarbij bepalen de prestaties van je leveranciers in grote mate de klanttevredenheid en je concurrentiepositie. Het belang van procurement is groot: jullie bedrijfsperformance is direct afhankelijk van de performance van de leveranciers. En jij hebt een sleutelrol. De complexe taak om de inkoopketen goed te managen en er het maximale uit te halen. Waarbij je afhankelijk bent van nieuwe technologieën, wisselende marktomstandigheden en specialistische leveranciers: een continue uitdaging. Wil jij in dit krachtenveld de optimale strategische keuzes maken? Dan is de 6-daagse leergang inkopen in de industrie & FMCG je op het lijf geschreven.

Waarom een leergang inkopen in de industrie en FMCG?

Je bent al langere tijd actief in procurement en je wilt je verder ontwikkelen. Of het nu gaat om de maakindustrie, pharma of FMCG: de uitdagingen zijn vergelijkbaar. Waar zitten de potentiële verstoringen in de supply chain? Aan welke knoppen kun je draaien? Hoe identificeer je kansen en mogelijkheden, intern en in de keten? En hoe pak je die kansen? Meteen morgen al! De leergang brengt je snel op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van procurement binnen de industrie en geeft je handvatten waar je direct in de praktijk mee aan de slag kunt. We richten ons nadrukkelijk op het krachtenveld in de gehele keten en ook op jouw rol in de organisatie als geheel. Je leert hoe je als inkoper een proactieve, regisserende houding kunt aannemen en hoe je interne en externe krachten kunt verbinden.

Voor wie is de leergang inkopen in de industrie en FMCG?

Dit programma is specifiek bedoeld voor procurement professionals in de industrie die al enkele jaren ervaring hebben en nu een verdiepingsslag op hun vakgebied willen maken. Ben je inkoper, product manager, sourcing manager of category manager? Wil je de meest actuele kennis en inzichten opdoen over end-2-end procurement? Dan kun je met deze leergang in een paar dagen een stevige ontwikkeling doormaken. Ook als je eerder inkoopervaring opdeed in een andere branche en recent bent overgestapt naar de industrie & FMCG heeft de leergang je veel te bieden.  

Welke onderwerpen komen aan bod? 

De eerste helft van de leergang is in drie gelijke delen gericht op theorie, best practices en toepassing/casuïstiek. In de tweede helft van de leergang wordt - steeds per dag - een uitdagend thema diepgaand aangepakt.

Basistrack (3 dagen)

 • Inkoopevolutie binnen industriële bedrijven
 • Inkoopplan uitlijnen op business & productketens
 • Smart sourcing en actieve benchmarking
 • Commodity riskmanagement
 • Value chain mapping in de praktijk
 • Supplier impact verhogen via SRM
 • Supplier enabled innovation

Verdiepingstracks (3 dagen)

 • Dag 1 - Inkopen van grondstoffen
  • Op basis van marktkennisbouwen aan scenario’s en kansen 
  • Beheersen van kansen en risico’s 
  • Optimaliseren van bestelprocessen en -frequenties
 • Dag 2 - Inkopen van verpakkingen
  • Opbouw van verpakkingen en -cost drivers
  • Inzicht en marktintelligence toepassen in prijsscenario’s
  • Optimalisering van planning en inkoop
 • Dag 3 - Inkopen van transport
  • Transportmodaliteiten in relatie tot inkoop
  • Kostenfactoren in transport
  • Transport door de hele keten
  • Reverse logistics

We werken samen met kennispartner Solvint.

 Solvint

Praktische informatie

Prijsoverzicht

Download het prijsoverzicht van alle Nevi trainingen.

Werkvormen

Deze leergang helpt je afrekenen met steeds terugkerende problemen in je werk, wijst de weg naar innovatie en stimuleert je om kansen te grijpen. Het programma heeft een dynamische, interactieve structuur. Aan de hand van actuele cases en best practices ontdek je hoe je de inkoopketen naar een hoger niveau brengt. Je werkt samen in klein groepjes professionals van je eigen level, die in hun functie voor net zulke uitdagingen staan als jij. Je zult beslist gegrepen worden door het hoge energiegehalte en brengt daardoor veel inspiratie terug naar je eigen werkplek.

Overnachten?

Wil je overnachten? Reserveer zelf een kamer bij de accommodatie. Informeer bij de accommodatie naar de Nevi prijs. Nevi neemt tot 2 weken voor aanvang van de training kamers in optie. De bijkomende kosten voor een overnachting bedragen ongeveer € 70,- tot € 130,- per nacht. Ook de betaling voor de overnachting regel je met de accommodatie zelf.

NEVI basic

€ 4.495,00
vanafprijs - excl. btw
(Niet ledenprijs) - NEVI BASIC is gratis en geeft toegang
 tot ons netwerk

NEVI pro

€ 3.895,00
vanafprijs - excl. btw
(Ledenprijs) - NEVI PRO kost €250,00 p/j (incl. Vakblad DEAL!) en geeft toegang tot ons netwerk en kortingen op onze producten.

NEVI incompany

Op aanvraag
Dit product bieden wij ook InCompany aan, voor uw organisatie. Bel: 088 - 33 00 700

De praktijkexpert(s)