Nevi
0
Tools

Public Sustainability Program

Public Sustainability Program

Public Sustainability Program

Zeker weten dat je werkelijk duurzaam inkoopt. Met dit online platform verduurzamen lokale en centrale overheidsorganisaties hun beleid, inkoop en diensten.

  • Een praktische tool om bij te dragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties
  • Een Duurzaamheids dashboard voor jouw organisatie en een overall Inwonerstevredenheidscore 
  • Inzicht in circular footprint, de score op CO2 reductie, het energieverbruik en de mate van maatschappelijk verantwoord en circulair inkopen

Hoe verduurzaam ik mijn inkoop? Wat kan ik als publieke organisatie wel en (mogelijk) niet vragen aan de markt? En welke rol speelt inkoop in de duurzame doelstellingen van mijn organisatie? Met deze vragen heeft public procurement meer en meer te maken. Burgers verwachten dat de overheid de lead neemt en verwachten een resultaatgerichte duurzame overheid. De global  Sustainability Development Goals (SDGs) voor 2030 vereisen nu actie.

Met het Public Sustainability Program kunnen lokale en centrale overheidsorganisaties zoals gemeenten, provincies, waterschappen en het rijk hun beleid, inkoop en diensten verduurzamen. Het helpt duurzame inkoop te optimaliseren, leveranciers duurzaam te selecteren en zo bij te dragen aan de SDG’s.

Praktische informatie

Duurzaam zijn, dat willen we allemaal. Maar hoe vind je je weg door de talloze certificeringen en keurmerken? Wat zijn die keurmerken eigenlijk waard? Hoe weet je of een handelspartner echt verantwoord bezig is? En… hoe duurzaam is je eigen organisatie eigenlijk?

Het Public Sustainability Program wordt toegepast bij lokale en centrale overheden om beleid, inkoop en diensten te verduurzamen. Als je meedoet, kun je bestaande en potentiële leveranciers rangschikken op duurzame KPI’s. Producten en projecten zijn door te meten op circulariteit, gezondheid en milieueffecten. En die prestaties kun je over de tijd blijven volgen zodat je structureel duurzaam inkoopt en aanbesteedt. Je krijgt alle informatie over potentiële leveranciers op één plek, in één overzichtelijk format.

Dashboard

Door het gehele programma te doorlopen, wordt het duurzame dashboard van jouw organisatie gevuld. De circular footprint, de score op CO2 reductie, het energieverbruik en de mate van maatschappelijk verantwoord en circulair inkopen wordt zichtbaar. En dat wordt dan weer doorberekend in een inwonerstevredenheid. Op deze manier kan je als publieke organisatie aan al je stakeholders zoals bewoners, leveranciers, investeerders, bedrijven etc. laten zien hoe duurzaam je bent als organisatie.

Kosten

De prijs voor het gebruik van het Public Sustainability Program is afhankelijk van het aantal inwoners binnen jouw gemeente of provincie. Door hieronder het formulier in te vullen, ontvang je vanuit Nevi de url om je definitief aan te melden bij het Public Sustainability Program van het Nationaal Duurzaamheid Instituut. Dan zie je ook wat het jaartarief voor jouw organisatie is. Via deze weg ontvang je dan 5% korting in het eerste jaar van deelname. Facturatie verloopt via het Nationaal Duurzaamheid Instituut.

Meer weten?

Voor meer informatie over deelname aan het Public Sustainability Program kan je contact opnemen met Maurice van Helden.

Informatie aanvragen Public Sustainability Program

Public Sustainability Program

Het product is toegevoegd
Naar je productoverzicht Verder oriënteren