Nevi Inkoopmanagersindex (PMI)

Dé economische indicator voor de productiesector! Onmisbaar voor elke inkoper. 

Weet wanneer het wel of niet het goede moment is om jouw commodity in te kopen 

Met deze Tool ontvang je

inzicht in status Nederlandse productiesector
actuele cijfers over nieuwe orders, exportorders, ingekocht materiaal, inkoopprijs, werkgelegenheid, levertijden, voorraad ingekocht materiaal en voorraad gereed product
overzicht van commodities die duurder of juist goedkoper zijn geworden
een benchmark met andere landen én de Eurozone

Praktische informatie

De Nevi PMI wordt maandelijks samengesteld door IHS Markit. Het meet de prestaties van de verwerkende industrie en is afgeleid van een enquête onder een representatief panel van ongeveer 400 bedrijven in de Nederlandse industrie. Het panel wordt gestratificeerd naar BBP en aantal werknemers. In de maandelijkse enquête wordt gevraagd naar productie, nieuwe orders, exportorders, ingekocht materiaal, inkoopprijs, werkgelegenheid, levertijden, voorraad ingekocht materiaal en voorraad gereed product.

Een inkoper die veel contracten afsluit zorgt voor meer werk onder leveranciers en bedrijven. Het PMI-rapport van NEVI geeft jou als inkoper meer inzicht in de inkoopmarkt. Het biedt namelijk waardevolle voorspellingen aan waar je als inkoper goed op in kunt spelen. Het geeft een indicatie wanneer het wel of niet het goede moment is om in te kopen. Inkopers kunnen de data uit de PMI gebruiken als onderbouwing voor inkoopkeuzes.

Lees meer over de PMI of lees de flyer PMI.

Abonnement Nevi PMI
Het abonnement omvat een bulletin dat een uitgebreid beeld van de Nederlandse PMI van die maand geeft. Daarnaast is in het bulletin het volgende opgenomen:

  • De Nevi PMI als curve met de achterliggende maanden
  • Een toelichting op, en een grafische weergave van, de negen ‘diffusion indices’ ten opzichte van eerdere maanden
  • Een grafische weergave van een aantal belangrijke internationale productiecijfers
  • Een specificatie van artikelen die duurder of goedkoper zijn geworden of waaraan een tekort is ontstaan.

Een jaarabonnement kost €319,- voor NEVI Members; €469,- voor non-member. Het bulletin wordt als pdf-document per e-mail verzonden; op de eerste werkdag van de maand om 09.30u (één emailadres per abonnement).